Een welkomsbericht maken in je Facebookgroep
6 april 2021 

Een welkomsbericht maken in je Facebookgroep

Om je leden welkom te heten in je Facebookgroep is het leuk om een welkomstbericht en/of welkomstvideo te maken. Hierin vertel je wie je bent en waar je groep voor staat. Tip: nodig mensen ook uit om zichzelf voor te stellen!

Voorbeeld welkomstbericht

Hieronder zie je mijn welkomstbericht voor de Community Leaders Club op Facebook waar ik ondernemers help om hun business te laten groeien met een online community. In dit voorbeeld zie je dat ik die week een gratis 4-daagse challenge gaf. Om nieuwe leden hiernaartoe te krijgen heb ik mijn welkomstbericht aangepast en hier iets over benoemd.

Welkomsbericht maken Facebookgroep

Naast een welkomstbericht heb ik ook een welkomstvideo gemaakt waarin ik mezelf voorstel en uitleg wat de community inhoudt. Via een video zien en horen de nieuwe leden wie de community leider is, dat geeft een extra warm welkom.

Welkomsbericht maken Facebookgroep

Welkomstbericht aanpassen

Goed om te weten is dat je je welkomstpost later gewoon kan aanpassen. Dit deed ik ook toen ik een 4-daagse challenge gaf zoals ik hierboven al even benoemde.

Welkomsbericht aanpassen

Welkomstbericht vastzetten

Het is handig om je welkomstbericht vast te zetten (bij ‘Pin to top'), zo staat dit bericht altijd bovenaan de tijdlijn van je Facebookgroep.

Welkomsbericht vastzetten

Meer weten over Facebookgroepen of online communities in het algemeen? Wees welkom in de Community Leaders Club op Facebook! (GRATIS)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

We gebruiken cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down