FAQ

Vragen tijdens de Boost Je Online Community Challenge?

Ook een vraag?

Je kunt je voorstellen dat er tijdens een Challenge Week met 500+ deelnemers veel meer mails binnenkomen dan we gewend zijn. Daarom duurt het langer voor je een reactie krijgt en vraag ik je om wat extra geduld.

Bekijk nu meteen even de 8 meest gestelde vragen en antwoorden hieronder, waarschijnlijk staat jouw vraag daar ook tussen. Deze vragen zullen we daarom niet los via de mail beantwoorden.

Hopelijk hebben we hiermee jouw vraag beantwoord. Vragen over communities kun je ook stellen in de gratis Community Leaders Club op Facebook. Zien we je daar?

Liefs,
Maartje Blijleven

De 8 meest gestelde vragen:

Kan ik me nog opgeven?

Heb je je nog niet opgegeven maar wil je wel meedoen? Dat kan! Geef je via deze link even gratis op: www.welovecommunities.nl/boost.

Ik heb het werkboek niet ontvangen: Help!

Werkboek niet ontvangen, maar heb je je wel ingeschreven via www.welovecommunities.nl/boost? Klopt! Die krijg je namelijk vanaf maandag 27 juni elke dag om 8.00 uur in je mailbox. Daarna nog steeds niet? Check eerst even je spam / reclame inbox voor een mail van mail@welovecommunities.nl of maartje@welovecommunities.nl. Grote kans dat ie daarin zit. Heb je het werkboek daarna nog steeds niet ontvangen? We plaatsen hem ook elke dag onder Gidsen in de Community Leaders Club. Kijk daar eventjes.

Hoe kan ik het werkboek invullen en inleveren?

Ik heb de werkboeken niet digitaal invulbaar gemaakt. Niet uit luiheid, maar omdat het nog best vaak misgaat met het opslaan en invullen en dat vind ik zonde van jullie energie. Er zijn daarom een aantal manieren om de werkboeken in te vullen en in te leveren:

  1. Uitprinten, invullen, inscannen en mailen.
  2. Digitaal invullen. Sla het bestand op, op je computer. Open hem dan in Adobe Acrobat en vul het daar in. Of via de gratis website PDF Escape, waar je een PDF in kunt vullen en opslaan.
  3. De vragen in een schriftje opschrijven en dat inscannen of maak wat foto’s met je telefoon en mail dat.

Dat geldt vanaf nu voor alle werkboeken. Veel succes!

Waar worden de trainingen gegeven?

Ma, di en wo zijn de training gewoon live in de Facebookgroep, de Community Leaders Club. Donderdag (of vrijdag) volg je de training via deze link, omdat ik dan een presentatie deel. Daar komt alles samen, dus mis hem niet! Je kunt je hier>> nog opgeven als je dat nog niet gedaan hebt. Goed om te weten: als je niet alle dagen mee kunt doen, kom dan in ieder geval naar de presentatie op donderdag. Ook zonder de andere dagen is die mega waardevol als je wilt weten hoe je op een sympathieke manier geld verdient dankzij een krachtig netwerk, een actieve online community.

Hoe vind ik een buddy?

Het is slimmer, sneller en leuker om tijdens deze challenge samen te werken met een buddy. In de Community Leaders Club (gratis Facebookgroep) staat een speciale Boost Challenge Gids. Kijk daar onder het buddy bericht wie zich voorstel of plaats zelf een oproepje daaronder. Plaats je oproep om een buddy niet apart in de community, want daar raakt je bericht kwijt tussen de vele andere berichten.

Richt je je alleen op Facebookgroepen?

Nee, zeker niet! Ik ben digital community expert en niet alleen Facebookgroep expert. Je kunt de lessen uit deze Boost je Online Community mini-training ook voor andere platformen inzetten. De reden dat ik je laat zien hoe je een Facebookgroep opzet en dat sommige opdrachten daarover gaan, is omdat Facebook een laagdrempelige manier is om een gratis community op te zetten. Iedereen kan het, als je weet welke stappen je volgt. En dat leer ik je. Bovendien zitten er 10 miljoen Nederlanders en 6 miljoen Vlamingen op Facebook, jouw doelgroep dus waarschijnlijk ook.

Voel je dus niet verplicht om voor een Facebookgroep te gaan. (sterker nog: in mijn Online Community Academy komen ook andere platformen aan de orde en ik run die academy ook zelf op een community platform buiten Facebook)

Ik ben klant maar kan niet inloggen, wat nu?

Wat onwijs leuk dat je mee doet met de Online Community Academy, de Opleiding Commerciële Community Manager, het Jaarprogramma Cash met Communities Next Level, of een van onze andere trainingen.

De inlogcodes voor de online omgeving zijn je toegezonden vanuit een ander mailadres, no-reply@huddlemail. Misschien heb je ‘m daarom even over het hoofd gezien?

Onze online omgeving draait op Huddle, een community platform dat door veel ondernemers wordt gebruikt om online trainingen of een online community op te zetten. Huddle heeft een tijdje geleden haar inlog systeem aangepast. Je hebt voor alle trainingen/bedrijven die je op de Huddle volgt hetzelfde wachtwoord. Dat is handig, want zo heb je maar 1 Huddle app op je telefoon nodig waar je al je trainingen en communities in kunt volgen. Maar het is op de computer soms wat lastig met inloggen. Kan het zijn dat je Huddle ook voor nog een andere training gebruikt? Herken je de look & feel? Wellicht ligt daar voor jou de oplossing?

Wat je kunt doen is het volgende:

  1. Ga naar https://leden.welovecommunities.nl/resources
  2. Login met het bij ons bekende emailadres en wachtwoord
  3. Weet je het wachtwoord niet of heb je die nog niet ontvangen? Klik dan op wachtwoord vergeten om je wachtwoord te resetten
  4. Daarna heb je toegang tot je training of opnames.
Ik heb een andere vraag, waar stel ik die?

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag in de community. Dan kunnen alle leden ervan leren en worden we als groep sneller slimmer. Plus: ik (Maartje) weet ook niet alles, dus zo zet je de wisdom of the crowd in. Andere leden hebben ook toffe antwoorden. Zo leren we van elkaar en profiteert iedereen van het antwoord.

Echt persoonlijke strategievragen beantwoord ik daar niet, omdat ik dat niet eerlijk vind ten opzichte van mijn betalende klanten. Maar ook omdat ik je niet met een pleister weg wil sturen als je niet weet waarom je gewond bent. Om maar even in metaforen te praten. Om een goede community-strategie te bepalen ben je minimaal 4 uur bezig, daarvoor heb je best veel informatie nodig. Dat kan niet in 5 minuten door het beantwoorden van een snelle vraag via Facebook. Ik wil je graag echt goed helpen en niet met een kleine tip wegsturen.

De vragen waar de groep als geheel van profiteert beantwoord ik natuurlijk wel in de Community Leaders Club. Omdat iedereen daar slimmer van wordt en dat vind ik alleen maar leuk. Want We love communities!

Als het een supportvraag is, mail dan even naar mail@welovecommunities.nl. Ga dat soort vragen aub niet naar Maartje of We love communities sturen via de DM, want die berichten worden nogal eens ondergesneeuwd door de grote hoeveelheid berichten tijdens een challenge. Grote kans dat we die dus missen en dat zou zonde zijn.

Een andere vraag?

Hopelijk hebben we hiermee jouw vraag beantwoord. Vragen over een mogelijke samenwerking kun je stellen via mail@welovecommunities.nl. Vragen over communities kun je ook stellen in de gratis Community Leaders Club op Facebook. Zien we je daar?

Enjoy. Heel veel plezier en succes!

Liefs,
Maartje Blijleven