Geld verdienen met je community: affiliate marketing
29 september 2021 
1 min. leestijd

Geld verdienen met je community: affiliate marketing

Een manier van samenwerken is affiliate marketing. Je krijgt dan niet per bericht een bepaald bedrag betaald, maar per product dat je van een ander verkoopt. Meestal een percentage.

Als je bijvoorbeeld een community hebt met kattenliefhebbers, dan is het voor een merk als Felix kattenvoeding erg interessant om met jouw community-leden in contact te komen. Daar hebben ze best wat geld voor over.

Affiliate marketing als verdienmodel

Qua verdienmodel kun je een affiliate prijs afspreken, waarbij jij een x-bedrag per sale krijgt, als jouw community leden via jou een bepaald product kopen. Verschillende partijen bieden de technologie achter affiliate marketing tegen een redelijke prijs aan. Bijvoorbeeld Pay Pro of Plug&Pay. Veel webwinkels hebben hier ook kant-en-klare oplossingen voor, bijvoorbeeld Amazon, Bol.com en Managementboek.nl. Het enige wat jij doet is een linkje met een speciale unieke code delen in je community.

Ook daar zou ik transparant over communiceren, dat je ervoor betaald krijgt. Eerlijkheid duurt het langst. Let erop dat je de producten niet te vaak deelt en deel ze ook alleen als je je leden daar écht mee helpt.

Als ondernemer met een kennisproduct, kun je ook diensten van andere ondernemers aanbieden aan je klanten. Vooral als het een product is dat voor jouw doelgroep ook interessant kan zijn.

Affiliates zoeken voor jouw business

Maar het kan ook andersom: dat jij affiliates zoekt voor jouw business. Dus dat jij meer klanten wilt en dat een partner jou gaat helpen met het binnenhalen daarvan. In dat geval betaal jij iemand anders een percentage van de verkoopprijs.

Ook dat is interessant, omdat anderen jou dan helpen verkopen. Dat kan via (bevriende) ondernemers, influencers, bloggers, tevreden klanten, etcetera. Je geeft hen een unieke link of unieke code die zij delen onder hun volgers of met de mensen in hun netwerk of via hun email bestand. Ook kunnen affiliates banners inzetten om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen. Pas als ze daarmee iets verkocht hebben, hoef jij ze te betalen. Let er wel even op dat je weet met wie je in zee gaat. Clickbaits waarbij jij in een slecht daglicht komt te staan, die wil je natuurlijk niet aan jouw naam gekoppeld zien.

 

Meer weten over geld verdienen met een online community? Schrijf je gratis in voor mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down