Bouw een succesvol
(online) bedrijf

en trek moeiteloos goedbetalende klanten aan,
door jouw community slim in te zetten.

Want als je iets doet,
dan doe je het goed

Je bent een ambitieuze, positief ingestelde ondernemer en neemt je business serieus.

Daarmee wil je niet alleen je eigen bedrijf succesvol maken, maar ook iets duurzaams neerzetten waarbij je economisch of maatschappelijk impact maakt. Je verdient voldoende om je rekeningen te betalen, maar je wil meer: meer klanten, meer impact, meer zichtbaarheid, meer vrije tijd en meer financiële vrijheid, ook voor later.

Je ziet steeds meer ambitieuze ondernemers een succesvol online bedrijf opzetten.

Je wil ook graag leren hoe je op een authentieke en sympathieke manier kunt verkopen vanuit verbinding, zonder te pushen. Een schaalbaar aanbod in de markt zetten en online de leukste klanten aantrekken, zonder 24/7 te werken.

Je weet dat online community building een groeiversneller is, alleen niet hoe je dat voor je eigen business inzet.

Je bent op zoek naar een bewezen stappenplan dat werkt. Snel resultaat.

Want als je iets doet, dan doe je het goed…

Laat mij je leren hoe je een groep fans creëert die niet kan wáchten om klant te worden

Wil jij ook een online community waar je met gemak nieuwe klanten uithaalt?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail van Maartje Blijleven, de bekendste Digital Community Expert van Nederland en België. Je ontvangt dan direct ook mijn bewezen 10 stappenplan voor een succesvolle community.

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief met handige tips op het gebied van online communities en een e-book met stappenplan hoe jij snel meer leden krijgt in je Facebookgroep. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Voor meer informatie, zie ook onze privacy policy.

Online

Business Building

Bouw in 12 weken een succesvol (online) bedrijf en trek moeiteloos goedbetalende klanten aan, door jouw community slim in te zetten. De combinatie van mijn online business building methode + community building methode leidt tot veel extra klanten, zonder 24/7 te werken.

Next Level

Business Leaders

Het Next Level Business Leaders Jaarprogramma helpt meer ervaren online (kennis)ondernemers om slim en strategisch te groeien. Doordat jij dé #1 in jouw markt wordt, houd je tijd, geld en energie over voor de dingen die er naast je werk het meest toe doen! Groepstraject.

1-op-1

Business mentoring

Bouw in 12 weken een succesvol (online) bedrijf en trek moeiteloos goedbetalende klanten aan, door jouw community slim in te zetten. De combinatie van mijn online business building methode + community building methode leidt tot veel extra klanten, zonder 24/7 te werken.

Hallo, ik ben

Maartje Blijleven

Ik geloof dat online community building de makkelijkste en snelste manier is om duurzame relaties op te bouwen, zodat je online een groep fans om je heen creëert die niet kunnen wáchten om klant te worden. Online communities zijn life-changing!

Mijn grootste inzicht

Ergens goed in zijn, betekent niet dat je ook een goede ondernemer bent!

Al meer dan twintig jaar sta ik al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Als freelance content en community expert werkte ik voor merken als Endemol, RTL, Postcode Loterij, Heineken en KLM.
Ik deed vooral langere interim opdrachten en omdat ik goed ben in mijn vak, kwam ik via-via steeds aan een nieuwe opdracht. Zichtbaar zijn en mezelf verkopen hoefde maar 1 of 2 keer per jaar. Bovendien ging dat vaak via een agency, dus dan had de recruiter mij eigenlijk al verkocht voordat ik op gesprek kwam…

Lang verhaal kort: met mijn KVK-inschrijving en kwartaal btw-aangiftes bij de Belastingdienst, vond ik mezelf een ondernemer.

Maar in de praktijk was ik dat niet! Daar kwam ik pas achter toen ik in september 2019 écht ging ondernemen en een eigen product in de markt zette.
Heel eerlijk: ik begon enthousiast maar vond het verkopen van mijn boek en online programma vies tegenvallen.

Ik was (en ben) goed in mijn vak, maar dat maakte mij toen nog geen goede ondernemer!

In het begin worstelde ik ontzettend met zichtbaar zijn, sales, marketing. Met het aanleren van de juiste skills en tools. Met een doelgroep kiezen, een aanbod maken en dit vervolgens verkopen aan de juiste mensen. Ik vond vooral verkopen heel spannend. Wat als ik afgewezen word?! Niet goed genoeg ben en faal? Uit angst stelde ik verkopen steeds steeds uit. Saboteerde ik mezelf door heel druk te zijn met een logo, visitekaartjes, een website, etcetera. Alles om het lanceren van een online community en online verkopen uit te stellen…

Daardoor liet ik kansen liggen. Kansen die ik als ondernemer keihard nodig had!

Om te connecten met mijn ideale doelgroep, geld te verdienen en te doen waar ik echt gelukkig van word. Al mijn gespaarde geld dat ik verdiend had als interimmer, investeerde ik de afgelopen 3 jaar in mezelf. Tienduizenden euro’s aan coaching en training van de besten uit Nederland en Amerika. Van mijn laatste geld huurde ik een businesscoach in. Daarna deed ik onderzoek, lanceerde ik mijn online community, vroeg ik nog meer hulp en leerde ik wat de ingrediënten zijn van een succesvol (online) bedrijf. Met vallen en opstaan en heel hard werken ben ik gekomen waar ik nu sta.

Toen ik de Online Community Methode en de Online Business Building Methode ging combineren, vloog m’n bedrijf door het dak.

Ik sta inmiddels bekend als de Queen of communities, doe ik waar ik blij van word en draaide ik het afgelopen jaar een record omzet van 410.000 euro. Daarnaast ben ik een veelgevraagd spreker geworden op (internationale) evenementen, stond ik in veel (vak)media zoals De Telegraaf, Het Parool, Adformatie, Emerce, MarketingFacts, MarketingTribune, Nederlands Media Nieuws, MT.nl, Managementboek, BNR nieuwsradio, RTL4 en kwam ik ook regelmatig LIVE op televisie.

Ik  werd genomineerd voor de Viva400 in de categorie Zakenwonders en voor de Vrouw in de Media Award. En ik lanceerde de Online Community Academy middenin de Corona-crisis, die binnen mum van tijd vol zat. Doordat ik zichtbaarder ben kan ik nu nóg meer mensen helpen met hun online community én het opzetten van een succesvol (online) bedrijf. #Blijleven.

Als Queen of communities geloof ik dat je je community nodig hebt om succesvol te zijn. Maar er is méér nodig. Daarom ben ik voorjaar 2023 de Online Business Building Academy begonnen. Als business mentor leer ik ondernemers hoe ze een gat in de markt vinden en zichzelf als de #1 expert of influencer profileren.

Daar help ik jou ook graag bij.