Mega blunders maar toch positieve energie
29 augustus 2023 
6 min. leestijd

Mega blunders maar toch positieve energie

Oh My God, er ging in de afgelopen 48 uur meer mis, dan in de twee maanden daarvoor. Echt niet normaal. Ik zat midden in een volle theaterzaal met 400 ondernemers en voelde de paniek opkomen. Ik begon te zweten en kreeg en knalrood hoofd van schaamte. Voelde pure onmacht! Serieus ik dacht dat ik GEK werd!

Picture this: deze week geef ik een challenge, hoe je van volgers naar fans en klanten gaat. Gister was dag 2. Tegelijkertijd had ik een tof event van mijn fantastische mentor Véronique Prins. Nou geloof ik dat 100% mogelijk is, omdat je 100% van de tijd 100% verantwoordelijk bent voor 100% van je acties en 100% van je resultaat. Dus ik wilde én online live gaan, én naar een tof event gaan. Dat ging niet helemaal lekker…

Even tussendoor: als je meedoet met de challenge: tof! Reply even en laat me weten wat je ervan vindt. Doe je nog niet mee of heb je een deel gemist? No problem. Schrijf je dan in ieder geval in voor de afsluitende masterclass morgen, waar alles samenkomt. Waar ik je meeneem in de vijf cruciale onderdelen om een succesvol (online) bedrijf neer te zetten. Community building is daar 1 van, maar je hebt meer nodig dan dat… MUST see!

Nou, terug naar gister. Ik schaamde me dus dood. Wat was het geval? Ik mocht van Véronique op haar hotelkamer mijn challenge geven. Zogezegd, zo gedaan. Daar ging ook van alles mis, maar dat parkeer ik even voor nu. Na mijn online live training voor de challenge, kom ik die volle theaterzaal in en ga ik zitten op een vrije plek aan de andere kant van de zaal. Ver van de in- en uitgang.

Ik kijk naar Veronique en denk: wat ongelooflijk lief van deze vrouw dat ze me voor haar eigen event zo helpt. Wat is het toch een topper! Weet je wat ik doe? Ik vind t zo lief, ik ga haar een shout-out geven op Instagram. #womensupportwomen.

Dus ik open de Instagram app, terwijl zij op het podium haar verhaal doet. Ik plaats mijn story daar en opeens gebeurt er iets irritants: een video met een hiphop nummer gaat aan. Blijkbaar had ik het geluid niet uitgezet. Natuurlijk wil ik de app meteen sluiten, want ik voel mensen al naar me kijken. Geïrriteerd. Maar nu komt het: dat lukt me niet om het geluid uit te zetten en m'n telefoon uit te krijgen!

Wat ik ook probeer: het geluid blijft aan. Ik voel me bezwaard en krijg het steeds warmer. Ik vind het zelf namelijk heel hinderlijk als iemand zijn telefoongeluid niet uitzet. Nu ben ik zelf die stoorzender! Zucht.

Anyway: vanuit die oncomfortabele positie waarin ik me schaam en het steeds warmer krijg, lukt het me niet meer om Instagram of het geluid uit te zetten. In plaats daarvan doe ik per ongeluk iets heel anders: ik druk de SOS alarmknop in.

Nou, ik wist tot gisteren niet eens dat ie werkte…

Het goede nieuws is dat die SOS knop dus écht werkt.

Het slechte nieuws is dat ik daar midden in een volle zaal achter kwam en het geluid op mijn telefoon steeds harder afgaat. Er speelt inmiddels hard een hiphop nummer. En ik kreeg hem dus met geen mogelijkheid uit. Toen raakte ik lichtelijk in paniek! Ik werd rood. Ik kreeg het warm. Ik begon te zweten. Bleef maar proberen dat ding uit te zetten. Maar het lukte me niet.

Tsja: en doe je dan? Ik ben op mijn hoge hakken en in mijn opvallende zonnebloemenjurk de zaal uitgerend, terwijl mijn telefoon nog steeds dat nummer afspeelde. Steeds harder. Zo gênant!

Ken je dat, dat je denkt: waarom? Waarom moest ik nou uitgerekend vandaag zo iets opvallends aantrekken waardoor IEDEREEN straks weet dat ik die stoorzender was? Zucht!

Anyway: het verhaal wordt nog erger.

Want terwijl ik die zaal uitrende, belde mijn telefoon automatisch naar 112. Stuurde hij m'n vader, moeder en zus een nood sms'je met mijn locatie en de boodschap dat ik in gevaar was. Dus thuis was iedereen in rep en roer. Ik kreeg berichten van m’n familie dat ze ongerust waren. Oeps!

Pffff. Ik moest daarna echt even bijkomen. Durfde de eerste 10 minuten daarna de zaal niet meer in. Had allerlei gedachtes zoals "Wat zullen mensen wel niet van me denken?" "Veronique zal wel teleurgesteld in me zijn nu, omdat ik haar event verstoor." Allerlei aannames die mijn hoofd gek maakten en die waarschijnlijk helemaal niet waar waren.

Uiteindelijk heb ik mijn moed bij elkaar geraapt en ben ik de zaal weer ingegaan. Heb ik genoten van het event en alle mensen die daar waren. Van mijn mentor die een geweldige experience heeft neergezet. Maar wauw, wat een drama was dat in mijn hoofd zeg!

En nu wil ik graag de koppeling maken naar jou. Als ondernemers onder elkaar. Want ook al is elke situatie uniek, ik weet zeker dat jij ook weleens iets soortgelijks hebt meegemaakt:

-       Dat je iets deed (per ongeluk of expres) waar je je voor schaamde;
-       Dat je daarna iets niet meer durfde uit angst voor afwijzing;
-       Dat je bang was wat anderen er wel niet van zouden vinden;
-       Dat je anderen niet teleur wilde stellen;

Etcetera. Etcetera. Want er zijn zoveel belemmerende gedachtes die ons ervan weerhouden om succesvol te zijn!

Wat ik je wil meegeven is het volgende:
Je kunt alleen maar groeien als je bereid bent om je oncomfortabel te voelen. Door te doen en te leren van je fouten.

Getting comfortable with being uncomfortable.

Want bovenstaande was niet het enige dat de afgelopen 48 uur misging…
-       Tijdens mijn online live training deed de helft van de tijd het geluid het niet op Instagram;
-       Gingen de kerkklokken zo hard luiden, waardoor ik een paar minuten slecht te verstaan was;
-       Werd ik tijdens de online training 2 keer gebeld, omdat ik mijn telefoon niet op focus stand had gezet;
-       Stuurde ik een verkeerde mail naar meer dan 300 mensen, waardoor er verwarring ontstond.

Je kunt in situaties als deze 2 dingen doen: Of je gaat helemaal in je slachtofferrol. "Oh wat vreselijk en wat een drama" en je komt daar voorlopig ook niet uit. Waardoor je je doelen niet behaald en lekker veilig alles en iedereen daarvan de schuld kunt geven.

Of je leert ervan en gaat door. Zo snel mogelijk.

Doen is beter dan perfectie.

Dus ik koos voor het tweede en liet me niet uit het veld slaan door deze vervelende ervaringen.

Vond ik het leuk? Nee zeker niet!

Was ik erna nog vol positieve energie? Ja!

Want ik heb het leukste werk dat er is. Het is mijn doel om 100.000 ambitieuze ondernemers te helpen om succesvol te worden. Zodat mijn klanten doen waar ze blij van worden, genoeg geld verdienen om financieel onafhankelijk te zijn en daarnaast een #Blijleven hebben, omdat ze tijd, geld en energie overhouden om leuke dingen te doen met de mensen waar ze van houden. Geweldig toch?

Dus het is mijn keuze om me te blijven focussen op mijn doel, op mijn missie om impact te maken.

Het is ok om gevoelens van schaamte, frustratie en onmacht te voelen. Maar blijf er niet te lang in hangen, want je wil door!

Dit hoort ook bij ondernemen. Hoe langer je onderneemt, des te sneller je steeds weer on track bent. Zo’n succes mindset kun je leren. Daar heb ik de afgelopen jaren ook enorm in geïnvesteerd en daar help ik mijn klanten ook mee.

En dat gun ik jou ook. Daarom heb ik een audio opgenomen voor de juiste succes mindset te krijgen, als het even niet zo lekker gaat. Hoe zorg je ervoor dat je niet ergens links een afslag neemt en helemaal de verkeerde kant op gaat en in het drama blijft hangen? Hoe kom je nou na een vervelende ervaring zo snel mogelijk weer terug?

Luister de audio hier. Of bewaar hem voor een later moment door deze mail te bewaren.

Voor nu wens ik je een hele fijne zonnige dag toe. Vergeet je je niet in te schrijven voor de gratis masterclass morgen? Zodat jij ook in een korte tijd helemaal op de hoogte bent van welke 5 cruciale onderdelen jij nodig hebt om ook van jouw bedrijf een groot succes te maken.

Veel liefs,
Maartje Blijleven,
Jouw online community strateeg en businesscoach

PS. Vergeet je niet op te geven voor de gratis online live training morgen: Ontdek hoe je in 5 cruciale stappen een succesvol (online) bedrijf bouwt en moeiteloos goedbetalende klanten aantrekt door jouw community slim in te zetten, zonder 24/7 te werken. #BlijlevenJe kunt je hier aanmelden en het tijdstip kiezen dat jou het beste uitkomt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen