Trends en ontwikkelingen 2021

Terugkijkend op het jaar 2020 met de opkomst van Covid-19 is dit dé tijd om een online community op te bouwen om in contact te komen met je doelgroep. In deze tijd zijn er geen events om te netwerken en nieuwe klanten binnen te halen. Een kopje koffie drinken met een prospects is bijna niet mogelijk en online adverteren steeds duurder werd, omdat iedereen het 'ineens' deed.  

Steeds meer mensen en merken maken gebruik van communities. Het machtige Facebook heeft in 2017 zelfs zijn missie aangepast en richt zich de komende tien jaar voornamelijk op communities. Newcom voert al sinds 2010 het grootste Nederlandse onderzoek uit naar het gebruik van social media. Ondanks dat er volgens hun laatste trendonderzoek 600.000 mensen met Facebook zijn gestopt, zijn er nog steeds 10,1 miljoen Nederlanders die wél op Facebook zitten. Heel relevant dus.

Facebook paste zijn missie aan van:  ‘To give people the power to share and make the world more open and connected’ naar:
give people the power to build community and bring the world closer together.’
Het is niet voor niets dat zo’n gigant als Facebook een shift naar communities maakt: daar ligt namelijk de toekomst. Met zoveel prikkels en fake news hebben mensen behoefte om zich te verbinden aan andere mensen met dezelfde passie, en die ze kunnen vertrouwen. En vertrouwen is iets dat Facebook erg goed kan gebruiken.

Kortom, online communities zijn een trend, ook zonder Covid-19. Het is nu de perfecte tijd om ermee te beginnen en mee te gaan in de trend.