Maartje Blijleven

Ik geloof dat online community building en online business building de ideale combinatie is voor een succesvol bedrijf en een ‘Blijleven’. Voor voldoening in je werk, impact maken, exponentiële groei, en de vrijheid om tijd, geld en energie te besteden aan de dingen en de mensen waar je van houdt.

Maartje Blijleven, oprichter We love communities

Masterclasses en workshops

Mijn grootste inzicht: ergens goed in zijn, betekent niet dat je ook een goede ondernemer bent!
Al meer dan twintig jaar sta ik al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als freelance content en community expert voor merken als Endemol, RTL, Postcode Loterij, Heineken en KLM. Ik deed vooral langere interim opdrachten en omdat ik goed ben in mijn vak, kwam ik via-via steeds aan een nieuwe opdracht. Zichtbaar zijn en mezelf verkopen hoefde maar 1 of 2 keer per jaar. Bovendien ging dat vaak via een agency, dus dan had de recruiter mij eigenlijk al verkocht voordat ik op gesprek kwam…

Lang verhaal kort: met mijn KVK-inschrijving en kwartaal btw-aangiftes bij de Belastingdienst, vond ik mezelf een ondernemer. Maar in de praktijk was ik dat niet! Daar kwam ik pas achter toen ik in september 2019 écht ging ondernemen en een eigen product in de markt zette.

Heel eerlijk: ik begon enthousiast maar vond het verkopen van mijn boek en online programma vies tegenvallen. Ik was (en ben) goed in mijn vak, maar dat maakte mij toen nog geen goede ondernemer! In het begin worstelde ik ontzettend met zichtbaar zijn, sales, marketing. Met het aanleren van de juiste skills en tools. Met een doelgroep kiezen, een aanbod maken en dit vervolgens verkopen aan de juiste mensen. Ik vond vooral verkopen heel spannend. Wat als ik afgewezen word?! Niet goed genoeg ben en faal? Uit angst stelde ik verkopen steeds steeds uit. Saboteerde ik mezelf door heel druk te zijn met een logo, visitekaartjes, een website, etcetera. Alles om het lanceren van een online community en online verkopen uit te stellen…

Daardoor liet ik kansen liggen. Kansen die ik als ondernemer keihard nodig had! Om te connecten met mijn ideale doelgroep, geld te verdienen en te doen waar ik echt gelukkig van word. Al mijn gespaarde geld dat ik verdiend had als interimmer, investeerde ik de afgelopen 3 jaar in mezelf. Tienduizenden euro’s aan coaching en training van de besten uit Nederland en Amerika. Van mijn laatste geld huurde ik een businesscoach in. Daarna deed ik onderzoek, lanceerde ik mijn online community, vroeg ik nog meer hulp en leerde ik wat de ingrediënten zijn van een succesvol (online) bedrijf. Met vallen en opstaan en heel hard werken ben ik gekomen waar ik nu sta.

Toen ik de Online Community Methode en de Online Business Building Methode ging combineren, vloog m’n bedrijf door het dak. Ik sta inmiddels bekend als de Queen of communities, doe ik waar ik blij van word en draaide ik het afgelopen jaar een record omzet van 410.000 euro. Daarnaast ben ik een veelgevraagd spreker geworden op (internationale) evenementen, stond ik in veel (vak)media zoals De Telegraaf, Het Parool, Adformatie, Emerce, MarketingFacts, MarketingTribune, Nederlands Media Nieuws, MT.nl, Managementboek, BNR nieuwsradio, RTL4 en kwam ik ook regelmatig LIVE op televisie.

Ik werd genomineerd voor de Viva400 in de categorie Zakenwonders en voor de Vrouw in de Media Award. En ik lanceerde de Online Community Academy middenin de Corona-crisis, die binnen mum van tijd vol zat. Doordat ik zichtbaarder ben kan ik nu nóg meer mensen helpen met hun online community én het opzetten van een succesvol (online) bedrijf. #Blijleven.

Als Queen of communities geloof ik dat je je community nodig hebt om succesvol te zijn. Maar er is méér nodig. Daarom ben ik voorjaar 2023 de Online Business & Community Academy begonnen. Dit is de training die ik zelf had willen volgen toen ik in september 2019 begon met ondernemen. Dat had me veel bloed, zweet en tranen bespaard. Dit is de meest waardevolle training die er in Nederland bestaat als je goed geld wilt verdienen en tegelijkertijd impact wil maken op de mensen waar je mee werkt en hun netwerk.

Als business mentor leer ik ondernemers hoe ze een gat in de markt vinden en zichzelf als de #1 expert of influencer profileren. Daar help ik jou ook graag bij.

Biografie Maartje Blijleven

Maartje Blijleven, de oprichter van We love communities, is een #1 Managementboek bestsellerauteur en werkte meer dan 23 jaar als online community strateeg, met een indrukwekkend trackrecord bij bedrijven zoals Endemol, KLM, Peugeot, Deloitte en Facebook.

Met een unieke benadering van online community building, relevante content, slimme digital marketing tools en business strategieën, ondersteunt Maartje bedrijven en ondernemers om exponentieel te groeien, strategisch zichtbaar te zijn, het bereik te vergroten en klanten op een authentieke en sympathieke manier aan te trekken. Ze doet dit samen met haar team en partners.

Maartje Blijleven is een prominente aanwezigheid in de media en op podia, als expert op het gebied van online community building, social media trends en digitale transformatie. Haar inzichten en ervaring dragen bij aan het versterken van bedrijven in een steeds veranderende digitale wereld.

Extra weetjes over mij

Maartje Blijleven, oprichter van We love communities:

Ik ben moeder, vriendin en...

en bij velen bekend als de Queen of Communities, dé online community expert van NL en BE;

Boogschutter, gepassioneerd en creatief

Houd van appeltaart met slagroom...

…de zee, kickboksen, dansen op R&B en HipHop beats en bordspelletjes met de fam.

Ik denk dat ik het wel kan

Kan me vinden in de uitspraak van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat ik het wel kan.’ En werd zo hondenuitlater, postbode, internationaal fotomodel, stewardess, tv-redacteur, spreker, danser en schrijver.

Bestseller droom

In 2019 schreef ik mijn tweede boek ‘We love communities. Mijn droom kwam uit toen deze binnen 3 dagen op #1 in de Managementboek bestseller top 100 kwam en daar 27 dagen achtereen bleef staan.

PS: Wil je mij interviewen of als expert uitnodigen in de media?

Hier zie je mijn media optredens en de media-kit.

PS2: Wil je me als spreker uitnodigen?

Hier zie je mijn spreker pagina en onderwerpen waar ik over spreek.

PS3: Samenwerken?

Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Samenwerken?

Online Community &

Business Building

De Online Business & Community Academy is de beste manier om in 12 weken tijd een bloeiend online bedrijf en een loyale community op te bouwen. Trek goed betalende klanten aan en ontdek de vrijheid van een 'Blijleven': succesvol zonder 24/7 te werken. Zodat je tijd, geld en energie kunt besteden aan de dingen en de mensen waar je van houdt.

1:1

Business Mentoring

Jouw ultieme pad naar exponentiële groei en erkenning met 1-1  consultancy en mentoring. Met een ijzersterke positionering en een concreet plan transformeer je jezelf en bedrijf tot een leidende autoriteit in je vakgebied. Combineer slimme business strategieën met het opbouwen van een loyale community. Zonder je huidige succes, persoonlijke balans of kernwaarden op te offeren.

Op jouw event:

Inspirerende spreker

Geschikt voor evenementen voor externe relaties en congressen, maar ook om collega’s te inspireren op het gebied van community building. Waarom zijn online communities het grote geheim achter de groei en het succes van veel bedrijven en social movements? Vanwege welke trends hebben we ze nu nodig om relevant te zijn en te blijven? Boek Maartje als spreker of dagvoorzitter.