6 dingen die je niet mag vergeten als je een mini-training / challenge organiseert

Wat doe je voordat je een mini-training of challenge organiseert in je online community of Facebookgroep? Bekijk de 6 dingen die je echt niet mag vergeten!

Een gratis mini-training of challenge organiseren in je groep is een hele toffe manier om te groeien, je community te activeren en nieuwe klanten aan te trekken. Wat mag je absoluut niet vergeten als je een challenge organiseert? Ik laat het zien in de video hieronder.

Ook alvast de tips kort op een rij:

  1. Bepaal je doel en werk vanaf daar terug. Wil je bijvoorbeeld een x-aantal nieuwe leden? x% meer engagement? Of x-aantal nieuw klanten binnenhalen? Start met het eind in gedachte.

  2. Pas de banner in je groep aan, zodat al je leden zien dat er een mini-training aankomt. Voor een voorbeeld, ga naar de Community Leaders Club.

  3. Maak een landingspagina waar mensen zich kunnen inschrijven. Koppel dit aan je mail systeem, bijvoorbeeld ActiveCampaign, zodat je alle deelnemers in 1 keer een herinnering kunt sturen als de challenge begint. (pro-tip: hoeft niet, mag wel)

  4. Start de mini-training pas als je minimaal 100 leden in je online community of Facebookgroep hebt. Als je maar 10 leden hebt is het moeilijk deze te activeren, want ze kunnen waarschijnlijk niet allemaal. Met minimaal 100 leden is het veel makkelijker om een toffe sfeer neer te zetten en mensen te activeren en enthousiast te maken.

  5. Begin al met de voorpret. Zorg dus dat je de week voor de mini-training extra actief bent in je groep, dat er elke dag iets gebeurt. Bij live tv-shows heb je ook publieksopwarmers, dat is niet voor niets. Dan weten mensen al een beetje wat ze kunnen verwachten.

  6. Pro-tip: zet de e-mails vooraf klaar in je mailsysteem. Wees niet bang dat je teveel mailt, want je helpt mensen echt tijdens een challenge. Door elke dag een mail met opdrachten te sturen vergroot je de kans dat je leden de mini-training ook echt afmaken.

Bekijk de video van 6 minuten voor meer uitleg. Natuurlijk zijn er nog veel meer te geven over het organiseren van een challenge of mini-training, ik vertel je er graag meer over. Maar daden zeggen vaak meer dan woorden, dus ik raad je aan om dit te ervaren tijden de Boost je Online Community 4-daagse mini-training die ik aankomende week organiseer.

Wil je een voorbeeld zien van een mini-training / challenge?

Of wil je je groep laten groeien?

Of wil je je Online Community actief krijgen?

Een echte boost geven?

Schrijf je dan in voor de gratis Boost je Online Community Challenge,

Van 22 t/m 25 maart via: www.welovecommunities.nl/boost

Doe je mee?

https://youtu.be/c76Us2D8Yo8

Schrijf je dan in voor de gratis Boost je Online Community Challenge,

Van 22 t/m 25 maart via: www.welovecommunities.nl/boost

Wil je liever op je eigen tijd zien hoe je een online community runt? Word dan gratis lid van www.communityleadersclub.nl.

 

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer