6 manieren om je online community snel te laten groeien door pr & promotie

Een community starten is één, maar waarschijnlijk wil je, afhankelijk van je communitystrategie en -doelstelling, je community ook laten groeien. Organisch kan dat door uniek, sociaal en relevant te zijn. Doordat jij veel waardevolle informatie deelt en de leden dat ook onderling doen, zullen ambassadeurs en andere leden van jouw community je aanprijzen in hun netwerk.

Wat zijn nog meer manieren om te groeien?

Je kunt pr en promotie inzetten om ook buiten je community nieuwe leden te krijgen die erbij passen. Creëer nieuwswaarde door onderzoek te doen en dat te publiceren, schrijf columns en speel in op de actualiteit. Een interview in de media kan je community in een keer op de kaart zetten. Ook spreken in het openbaar helpt. Als je op een evenement spreekt of zelf iets organiseert, helpt dat enorm bij de promotie van jouw community. Echt een aanrader! En natuurlijk kun je digital marketing inzetten om te groeien. Bijvoorbeeld via e-mail marketing in combinatie met een gratis weggever, advertenties op Facebook en andere social media, en Google Ads.

Manieren om je community te laten groeien
Simpel gezegd zijn er zes manieren om je community via pers en promotie te laten groeien:

  1. Gratis groeien via pr en free publicity

  2. Gratis groeien als keynote spreker

  3.  Gratis groeien via social media

  4. Via (digital) marketing

  5. Door het organiseren van evenementen

  6. Door vindbaar te zijn (SEO)

De meeste online communities groeien niet via alle bovenstaande manieren. Dat is ook logisch, want strategie is kiezen. Kijk wat het beste bij jouw doelgroep past. Verplaats je in je doelgroep: waar is hij of zij te vinden? Hoe zoeken ze naar het probleem dat jij met jouw online community oplost? Via Google? Of via social media? Lezen ze liever vakmedia? Of luisteren ze naar podcasts? Zorg dat je bent waar je doelgroep ook is. Dat klinkt simpel, maar je bent niet de eerste die dat over het hoofd ziet.

Wil je meer weten over de verschillende manieren om je community snel te laten groeien? Lees of luister dan naar de Managementboek #1 bestseller: We love communities. Liever samen leren, ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden en heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding zodat je je vragen kunt stellen aan andere experts? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk dan de Online Community Academy. Helemaal als je een zzp-er, creatieve ondernemer en/of ambitieuze professional bent, dan is het echt iets voor jou.

 

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer