Adelaarsvisie: is jouw bedrijf future proof?

Heb jij een adelaarsvisie? Is je strategie op orde voor de komende 3 jaar? Ben jij wel écht future proof? 

22 belangrijke trends en ontwikkelingen voor 2023, 2024 en 2025.

Terwijl je dit leest, verandert de wereld om ons heen in een tempo dat nog nooit eerder is gezien. Heb jij ooit stilgestaan bij wat deze snelle veranderingen betekenen voor de toekomst van jouw bedrijf? Zie jij al voor je hoe de komende drie jaren eruitzien? Of beter nog, is jouw strategie al in overeenstemming met deze toekomstvisie? In een wereld die continu in beweging is, is stilstaan geen optie. Het is tijd om jezelf de vraag te stellen: Ben jij wel écht future proof?

Liever luisteren? Check dan hieronder podcast 108.

 

In dit artikel zullen we de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor de komende jaren bespreken. Deze factoren zullen ongetwijfeld invloed hebben op onze wereld en, onvermijdelijk, op jouw bedrijf. Je hebt een (online) community nodig om futureproof te zijn. Met nieuwe technologieën als ChatGPT en andere Artificial Intelligence (AI) tools is dat geen nice-to-have, maar een must-have geworden. Maar er is meer… Ik deel 22 trends en ontwikkelingen met je, trend 3 van de 22 is mijn favoriet. En de jouwe?

 De Digitale Transformatie: AI en de Opkomst van ChatGPT

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waar ChatGPT, andere Artificial Intelligence tools en digitale technologie een steeds belangrijkere rol spelen in ons ecosysteem. Iedereen werkt tegenwoordig online. Elke dag komen er honderden nieuwe slimme apps bij. Mensen kunnen daar steeds beter mee omgaan.

Inzicht in het Digitale Ecosysteem: De Rol van een Online Community Strateeg en Businesscoach

Als online community strateeg en businesscoach draai ik al 23 jaar mee in de online wereld. De laatste jaren zie ik die wereld in rap tempo veranderen. Nieuwe kansen en bedreigingen komen op ons af. Die deel ik graag met je, zodat jij nu de juiste beslissingen maakt en je bedrijf straks wél toekomstbestendig is. Want de meeste ondernemers liggen te slapen, hebben geen idee welke beslissingen ze nu moeten maken en missen straks de boot, je leest dit artikel dus precies op tijd ;-).

 De belangrijke trends en ontwikkelingen voor kleine ondernemers: een blik op 2023, 2024 en 2025

Welke trends en ontwikkelingen moet ik rekening mee houden om een toekomstbestendig bedrijf te bouwen? Er zijn een aantal kansen en bedreigingen die ik in de markt zie, die als ondernemer essentieel zijn om in mee te nemen in je business en community strategie voor 2023, 2024 en 2025.

Uitdagingen en Kansen: het maken van een SWOT-analyse

Die strategie kun je bijvoorbeeld maken door middel van een SWOT-analyse en confrontatiematrix. Daar help ik mijn 1:1 VIP-klanten en ondernemers in de Online Business Building Academy ook mee. Voor nu ga ik niet dieper in op het maken van zo’n strategie en plan, al kun je deze trends en ontwikkelingen natuurlijk wel zelf meenemen als je je businessplan voor de komende jaren uitwerkt.

 Kansen voor 2023, 2024 en 2025 voor kleine ondernemers

De volgende kansen spelen er nu in de markt, kies de belangrijkste voor jou en focus daarop. Doe er je voordeel mee:

1. Online community building wordt een must-have voor ondernemers om je bedrijf toekomstbestendig te maken;

2. Opkomst ChatGPT en andere Artificial Intelligence toepassingen;

3. Behoefte aan echte en oprechte connecties: meer live events en community building offline en online;

4. Eenzaamheid: mensen willen graag ergens bijhoren;

5. Gamification inzetten in je business;

6. Inclusiviteit, onder andere door het inzetten van voice technologie;

7. Korte video’s: YouTube shorts, Instagram Reels, TikToks;

8. Strategische samenwerkingen met andere ondernemers, bijv. via online summits, micro influencers en affiliate marketing;

9. Ambassadeurs strategisch inzetten om de juiste doelgroep te bereiken met social proof;

10. Personal branding en storytelling als tegenhanger van generieke content via ChatGPT;

11. Versnelde digitalisering dankzij de crisis, waardoor online werken de norm is geworden en de adoptie van nieuwe software veel korter duurt. Iedereen kan online werken, ook jouw klanten. Scheelt tijd, geld en gedoe.

——————

Naar een veilige toekomst: benutten van de Converterende Content voor Social Media Training

Wil je de kracht van social media optimaal benutten, je zichtbaarheid vergroten en je volgers transformeren in fans en trouwe klanten? En dat op een authentieke, sympathieke manier? 

Geef je dan nu op voor onze converterende content voor social media training. Live, bij ons op kantoor vlakbij Hilversum. Nu tijdelijk gratis te volgen dankzij 1.000 euro STAP-subsidie*. Schrijf je meteen in om mee te doen met de volgende STAP-subsidie-ronde op 3 juli om 10.00 uur via www.welovecommunities.nl/contentdag

———————

Nieuwe Bedreigingen op de Horizon: Risico’s voor Kleine Ondernemers 

Naast kansen zijn er ook een aantal trends en ontwikkelingen die een bedreiging en risico kunnen vormen voor jouw bedrijf:

12.Wildgroei aan ondernemers: meer concurrentie, ogenschijnlijk dezelfde expertise maar slechtere kwaliteit (iedereen kan zichzelf coach noemen);

13.Crisis: mensen hebben minder te besteden of worden wanbetalers, waardoor je cashflow in gevaar komt;

14.Crisis: mensen zijn bang, hebben misschien wel geld maar durven niet te investeren;

15.Artificial intelligence waardoor iedereen straks content kan maken en hetzelfde klinkt;

16.Financiële systeem: inflatie, stijgende rente, traditionele banken versus block chain technologie en o.a. bitcoins;

17.Overheidsregels: bijv. de STAP subsidie die eerst geïntroduceerd wordt en daarna weer afgeschaft;

18.Strenge AVG, waardoor je potentiële klanten niet zomaar mag mailen, bellen of post sturen;

19.Cancel culture en de macht van de consument: slechte reviews halen je bedrijf finaal onderuit;

20.Hackers en de kwetsbaarheid van je bedrijf als je online geld verdient;

21.Afhankelijkheid van social media: bouw geen imperium op geleende grond;

22.Afhankelijkheid van 1 inkomstenbron, waardoor bedrijven niet futureproof zijn (denk aan de faissementen in de horeca en evenementen sector tijdens de lock-down)

In een wereld die zo snel verandert met nieuwe digitale ontwikkelingen, worden persoonlijke relaties dus steeds belangrijker. De beste manier om online relaties op te bouwen, is een groep fans en ambassadeurs om je heen verzamelen die niet kunnen wachten om van je te kopen. Dat kan het beste door online community building met business building te combineren.

De Geheime Succesformule: Investeren in Online Community en Content Creatie Skills

Om écht succesvol te zijn, is het dus cruciaal om te investeren in een online community, maar ook in content creatie skills, een stappenplan om klanten te werven, een onweerstaanbaar aanbod, en je eigen vaardigheden en mindset als ondernemer. En vergeet niet dat tools zoals ChatGPT kunnen helpen bij dit proces, mits ze op de juiste manier worden gebruikt.

Dat is precies mijn expertise als online community strateeg en business coach, dus ik help je daar graag bij.

Bouwen aan een Toekomstbestendig Bedrijf

Het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf vraagt om een adelaarsvisie, het vermogen om hoog te vliegen en het grotere geheel te overzien, terwijl je tegelijkertijd in staat bent om in te zoomen op de details die er echt toe doen.

De digitale transformatie zet door en er is geen ontkomen meer aan. Trends als online community building, AI en digitale technologieën, en het creëren van echte menselijke connecties zijn onmiskenbaar en noodzakelijk om te overleven en te floreren.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat we aandacht besteden aan mogelijke bedreigingen zoals de wildgroei aan ondernemers, economische crises, en de invloed van overheidsregels en nieuwe technologieën. Deze uitdagingen vragen om een heldere strategie en aanpak.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Dus, ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw ondernemersreis? Ben je klaar om je bedrijf futureproof te maken en aan te passen aan de trends en ontwikkelingen die de komende jaren zullen domineren?

Ga dan aan de slag met het bouwen van je community, verbeter je content creatie skills, en wees bereid om te leren en te groeien als ondernemer. Jouw toekomst wacht niet, en het moment om actie te ondernemen is nu.

Samen met mijn team bij We Love Communities staan we klaar om je bij elke stap te begeleiden. Met uitgebreide programma’s zoals de Online Business Building Academy, en de Converterende Content voor Social Media Training, krijg je alle hulpmiddelen en begeleiding die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien en te bloeien in het digitale tijdperk.

Laten we samen bouwen aan een toekomstbestendig bedrijf. Jouw toekomst begint hier. Tot ziens in de toekomst!

Liefs,

Maartje Blijleven,

Online community strateeg en businesscoach.

P.S. Ben je klaar om je ondernemersreis te versnellen? Hier zijn 3 opties om meteen aan de slag te gaan:

1. Online Inspiratie Sessie: Meld je aan voor mijn gratis online webinar, “De 5 cruciale onderdelen om succesvol online te ondernemen.” We duiken in wat er nodig is om een succesvolle ondernemer te worden, vol inspiratie en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Deze informatieve sessie van 1,5 uur is een uitstekende kans om je vaardigheden te versterken. Via www.welovecommunities.nl/webinar;

 

2. Converterende Content voor Social Media Training: Optimaliseer je social media gebruik, vergroot je zichtbaarheid en transformeer je volgers in trouwe klanten. Meld je aan voor onze training die live wordt gegeven op ons kantoor vlakbij Hilversum. Dankzij een tijdelijke STAP-subsidie van 1.000 euro kun je deze training gratis volgen. Registreer je voor de volgende subsidieronde op 3 juli om 10.00 uur via www.welovecommunities.nl/contentdag;

3. Online Business Building Academy: Als je serieus wilt werken aan je bedrijf, is de Online Business Building Academy de perfecte keuze. Deze twaalf weken durende cursus helpt je om een succesvol (online) bedrijf op te bouwen en moeiteloos goedbetalende klanten aan te trekken door je community slim in te zetten. De combinatie van mijn bewezen online business- en community-building methoden leidt tot veel extra klanten, zonder 24/7 te werken. #Blijleven. Via www.welovecommunities.nl/groei.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer