Ambassadeurs

In je Facebookgroep kun je gemakkelijk zien wie je ‘Top contributors’ zijn, of te wel de top 10 leden die het meeste bijdragen in de community. Dit zijn de groepsleden die de afgelopen 28 dagen de meeste berichten en opmerkingen hebben geplaatst. Het aantal berichten weegt het zwaarst, gevolgd door het aantal reacties. Admins en moderators zijn niet inbegrepen.

Je meest actieve leden zijn natuurlijk niet voor niets zo actief. Vaak zijn ze zo enthousiast, dat ze jouw ambassadeur zijn of willen worden. Dat betekent dat hij of zij jou ook graag in zijn of haar netwerk wil aanraden. En dat is natuurlijk fijn voor jou als community leider, want zo groeit jouw groep gratis via digitale mond-tot-mond reclame. 

Inzichten krijgen in je leden

Stap 1. Ga naar je Facebookgroep.

Actieve leden

 

Stap 2. Ga naar de instellingen van je Facebookgroep en ga naar ‘Inzichten’. 

Actieve leden

Bij ‘Membership’ krijg je je ‘Top contributors’ te zien. Omdat deze leden de meeste bijdrage leveren voor in je groep, is het goed om vooral deze leden goed te behandelen en te belonen voor hun bijdrage aan je succesvolle, actieve community. 

Beloon je ambassadeurs

Beloon deze actieve leden met een gratis weggever, leuke korting op je aanbod of gewoon een bericht in je groep waarin je ze bedankt. Bekijk in de afbeelding hieronder hoe ik mijn top contributors bedank voor hun bijdrage in de Community Leaders Club.

Actieve leden

 

Facebook houdt niet alleen bij wie het meest actief is in je groep, maar nog veel meer! Zoals op welke dag de meeste leden actief zijn in de groep, maar ook welk tijdstip op de dag en welke berichten populair zijn. Je leest hier waar je deze inzichten kunt vinden.

Wil je weten hoe je een continue stroom aan klanten krijgt en je expertstatus claimt met een eigen community, in slechts een paar uur per week? Ik vertel het je in mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’. Meld je hier aan.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer