Content inplannen op Facebook

Je wilt iets posten in je community, maar je hebt géén idee wat. Je herkent het vast wel. Een oplossing hiervoor is dat je je content alvast vooruit maakt en inplant. Het invullen van een contentkalender kan hiervoor een handige manier zijn. Kijk naar speciale dagen in de komende maand/het jaar waar je als communityleider op in kan haken. Je kan zelf er voor kiezen of je je berichten een week vooruit plant, twee weken, een maand, maar net wat voor jou handig en haalbaar is. In dit stappenplan laat ik je zien hoe je berichten inplant op Facebook.

Stap 1. Creëer je post

Content inplannen op Facebook

Stap 2. Ga naar ‘Bericht plannen’.

Als je je bericht gemaakt hebt ga je naar ‘Bericht plannen’, rechts onderin bij het kalendertje.Content inplannen op Facebook

Stap 3. Bepaal de datum en het tijdstip.

Bekijk van te voren in de statistieken van je community welke dag en welk tijdstip het beste is om te posten. Lees hier hoe je inzicht krijgt in de statistieken van je community.

Content inplannen op Facebook

Wil je meer weten over Facebookgroepen en online communities in het algemeen? Wees welkom in de Community Leaders Club op Facebook! (GRATIS)

 

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer