De lidmaatschapsvragen in je community worden niet beantwoord, wat te doen?

Wat te doen als je lidmaatschapsvragen in je community niet beantwoord worden? Je hebt deze vragen juist opgesteld om de juiste mensen voor je community te filteren, zodat er relevante content gedeeld wordt waar iedereen iets aan heeft. Je wil natuurlijk graag weten wie deze mensen zijn en waarom ze een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de community.

Niet meteen afkeuren

Ten eerste wil ik meegegeven dat sommige mensen niet expres je vragen niet beantwoorden. Het kan zijn dat er iets is misgegaan, bijvoorbeeld een technisch probleem vanuit Facebook, maar dat ze staan te trappelen om in je community deel te nemen. OK, maar hoe krijg ik deze relevante dan toch in mijn community? Bekijk de profielfoto en gegevens en kijk of iemand relevant kan zijn voor jouw groep. Geef deze mensen eens in de zoveel tijd de kans om lid te worden en stuur ze een privéberichtje met de uitleg waarom je deze vragen hebt opgesteld (namelijk: voor relevante content in de community).

Daarnaast kan het zijn dat iemand is uitgenodigd door iemand anders om deel te nemen aan de groep. Is degene uitgenodigd door een bekende en/of iemand die je vertrouwd? Als je het idee hebt dat die bekende vertrouwd omgaat met je community dan zou ik de aanvraag goedkeuren.

Weet ook dat deze mensen een reminder krijgen vanuit Facebook als de lidmaatschapsvragen nog niet beantwoord zijn.

Vertrouw je iemand echt niet? Niet toelaten. Het is notabene jouw community, met jouw regels.

Kwaliteit boven kwantiteit

Beter een kleine groep mensen die echt tot je kern van je doelgroep behoren dan dat je zoveel mogelijk mensen in je groep wil hebben. Je hebt jouw community juist opgesteld voor een groep mensen met iets gemeenschappelijks!

Kortom, check even of degene van de aanvraag uitgenodigd is door een bekende die je vertrouwd of stuur ze bij twijfel een berichtje met uitleg waarom je gekozen hebt voor de lidmaatschapsvragen. Dus keur deze mensen niet meteen af, want de kans is groot dat ze relevant kunnen zijn voor in je community!

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer