Een bestand maken of uploaden in Facebook

Een bestand maken in Facebook kan handig zijn wanneer je een bepaald onderwerp uitgebreid wil uitleggen. Een voorbeeld van zo’n bestand zou bijvoorbeeld een gratis E-book kunnen zijn. Je kunt dit bestand via een linkje met anderen in je community delen. Lees in dit artikel hoe je een bestand maakt en/of upload in Facebook.

Stap 1. Ga naar je Facebookgroep en ga naar ‘Meer’.

Een bestand maken in Facebook

Stap 2. Ga naar ‘Bestanden’ en bepaal of je een document gaat maken in Facebook of dat je er een vanuit een ander programma (zoals Word) gaat uploaden.

In deze afbeelding zie je welke documenten ik al heb toegevoegd. Zoals je ziet is een daarvan een E-book over het bedenken van een aansprekende naam voor je community. Goed om te weten is dat als je een document in Facebook maakt dat je hem later ook nog kan bewerken.

Een bestand maken in Facebook

Voorbeeld gemaakt bestand in Facebook

In mijn welkomsbericht heb ik een linkje gedeeld naar het bestand ‘Wie ben ik?’. Zo kunnen nieuwe leden lezen wie ik ben en wat ik doe als community leider van deze groep.

Een bestand maken in Facebook

Stap 3. Kopieer de URL link van het bestand.

Wanneer je een bericht gemaakt of geupload hebt, kopieer je het linkje om deze in je welkomspost (of een andere post) te delen met je communityleden.

Een bestand maken in Facebook

Meer weten over Facebookgroepen of online communities in het algemeen? Wees welkom in de Community Leaders Club op Facebook! (GRATIS)

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer