Even offline

Lijkt het je tof om 100 community managers en leiders (in spe) te ontmoeten? 'In het echt'? Dan heb ik iets heel tofs voor je. Ik mag namelijk een paar gratis kaartjes weggeven voor het community event in Houten, waar ik aanstaande dinsdag spreek. Scroll helemaal naar beneden naar de PS voor meer info.


Afgelopen vrijdag reed ik met mijn auto door de regen, van Amsterdam naar lichtstad Eindhoven. Ik mocht spreken op het VA Festival. Het was lang geleden dat ik in mijn eentje 1,5 uur in de auto zat en ondanks dat ik een beetje tegen de reis opzag, vermaakte ik me prima met een leuk telefoongesprek en het luisteren naar interessante podcasts. (Ken je mijn podcast ook al?). De tijd vloog om en voor ik het wist was ik bij de locatie aangekomen... 


Gelukkig had ik mn sneakers aan. Want ik was die paraplu natuurlijk weer eens vergeten, het miezerde en ik wilde niet nat worden. Beetje jammer als je voor een volle zaal staat en een talk geeft over community manager - de baan van de toekomst, terwijl je eruit ziet als een verzopen kat. Dus als je in Eindhoven een blondie met rood pak en witte Nike Air Max voorbij zag rennen die zigzag springend de plassen probeerde te vermijden? Yup, dat was ik. Toen ik aankwam op bestemming, dook ik de toiletten in en liep ik al meteen de leukste Online Business Manager van Nederland tegen het lijf: Mira Saia


Om vervolgens Tineke Zwart en Suzanne Beukema tegen te komen, die ook allebei spreker waren op het VA Festival. Heerlijk om die ook voor de zaal te zien staan, na een lange tijd alleen online contact. Om foto's van elkaars talk te maken en elkaar te supporten. #womensupportwomen, ik houd ervan. Knuffel 2 en 3 in da pocket ;-). 


En zo ging het maar door... het ene na de andere bekende gezicht kwam voorbij. Zo leuk om iedereen te zien! Natuurlijk zie je elkaar online, natuurlijk volg je elkaar op de socials en natuurlijk heb je de leukste leden in jouw eigen online community. Maar elkaar 'in het echt' zien? Daar kan niets tegenop. Die energie, die blikken van herkenning, die praatjes bij het koffiezet apparaat, die knuffels. Haha, had ik al knuffels gezegd?! ;-) 


Wat ik vooral leuk vind aan elkaar zien, is de connectie die je voelt. Zelfs als je elkaar alleen nog maar van online kent (hey jij bent veel langer dan ik dacht!), dan voelt het heel vertrouwd als je elkaar 'in het echt' ziet. Relaties opbouwen kun je natuurlijk heel goed doen tijdens netwerk events of wanneer je een spreekwoordelijk kopje koffie drinkt met iemand. Maar als ik 1 ding heb geleerd de afgelopen 2 jaar: dat kan ook heel goed online!


Een online community is namelijk de makkelijkste en snelste manier om online relaties op te bouwen. Waardoor je een groep fans om je heen verzamelt die niet kunnen wachten om jouw klant te worden, zonder tijd, geld en energie te verspillen. Dat dat zo werkt bewees het afgelopen VA Festival maar weer eens. Want toen ik om me heen keek zag ik zoveel mensen met elkaar connecten. Zoveel blikken van herkenning. Het leek wel alsof iedereen elkaar kende, terwijl de meesten elkaar voor het eerst in het echt ontmoeten. Dat is de kracht van online community building.


Ik geloof heel erg in de combinatie online en offline. Als je elkaar op een evenement leert kennen, is het veel makkelijker om die verbinding online voort te zetten. En andersom: als je elkaar van online kent, dan is het veel makkelijker om het gesprek te voeren als je elkaar voor het eerst tijdens een evenement ziet. De beste manier om een relatie op te bouwen is elkaar in het echt zien, maar dat is niet altijd haalbaar en schaalbaar. Daarom is online het perfecte alternatief.


De laatste tijd valt me iets op in ondernemersland: de events zijn terug, in volle glorie. De jongens van IMU, Veronique Prins, Eelco de Boer... allemaal ondernemers met een actieve online community die de komende maand een tof evenement organiseren dat binnen mum van tijd vol zit. Want ze hebben een groep fans om hen heen gecreëerd die niet kunnen wáchten om een kaartje te kopen. En die het evenement vervolgens bij de andere community leden promoten. Zo heb ik al meerdere Appjes gekregen of ik ook naar een van die evenementen ging. Die digitale mond-tot-mond-reclame is ideaal als je een evenement organiseert, want dankzij die digitale mond-tot-mond reclame via je community, verkoopt een groot deel van de kaarten zichzelf. Dat is de kracht van een online community.


Natuurlijk ben jij ook lid van de Community Leaders Club. En ik realiseerde me afgelopen week toen ik terug in de auto zat richting Amsterdam, dat je de meeste leden waarschijnlijk nog nooit in het echt hebt gezien. Ik ook niet. Zonde! En een gemiste kans om de band onderling nog verder te versterken.


Daarom heb ik iets leuks voor je. Het lijkt me namelijk heel tof om een aantal leden en klanten 'in het echt' te ontmoeten. Om elkaar te leren kennen en kennis en ervaringen over communities en ondernemen uit te wisselen. Om als groep naar een hoger niveau te gaan. 


Omdat ik aanstaande dinsdag spreek op de lancering een nieuwe community software app, mag ik van de organisator een paar mensen meenemen. Lijkt het je leuk om mij en een aantal andere leden van de Community Leaders Club 'in het echt' te ontmoeten? Geef je dan hier op. Er is beperkt plek, dus geef je alsjeblieft alleen op als je ook echt van plan bent om te komen. 


Ik kijk er enorm naar uit om jou te zien en spreken dinsdag. Na mijn talk is er een netwerkborrel waar we elkaar ook echt kunnen ontmoeten. Online en offline: de perfecte combinatie voor lange termijn relaties en daarmee een succesvolle business! Ben je erbij?


Fijne Hemelvaartsdag!


Liefs, 

Maartje


PS: Dinsdag 31 mei van 15:30 tot 19:00 uur is het event. Experts (waaronder ik) inspireren community managers en leiders (in spe) over communitymanagement. We vieren de Kick-Off van de Mingly app, ik geef een talk en aansluitend is er een gave netwerkborrel. @ Club Zion: Hoofdveste 10 te Houten! Ik mag een paar gratis kaartjes aan mn netwerk weggeven en het lijkt me heel tof als jij daar ook bij bent. Zo kunnen we elkaar als groep ontmoeten en kennis uitwisselen! Er zijn maar een paar plaatsen die ik aan mijn netwerk mag weggeven, op = op. Check https://www.getmingly.com/ en scroll naar beneden om je op te geven. Kom je ook?


Over de schrijver
Reactie plaatsen