Geld verdienen met je community: vacatures delen en matchen

Ook vacatures delen binnen een community is een interessant verdienmodel. Zeker nu, want er is een ‘war on talent’ gaande: bedrijven hebben moeite om vacatures te vervullen.

Zo begon Ginny Ramkisoen bijvoorbeeld met de Facebook community ‘Vacature via Ginny’, waar ze eerst gratis leuke vacatures deelde met haar netwerk. Toen ze veel leden had, moesten bedrijven betalen voor het plaatsen van vacatures in haar community.

Soms krijg je die vraag ook uit de markt. Met WomenTalkTech richten we ons bijvoorbeeld op vrouwen die werken in de digitale technologie sector. Daar is vanuit de markt veel vraag naar professionals, dus het is voor bedrijven interessant om in onze community vacatures te plaatsen. Bedrijven willen daar (flink) voor betalen. Op dit moment doen wij dat niet, omdat we de groep zuiver willen houden, maar het is wel een optie om je community winstgevend te maken natuurlijk.

Bij elkaar brengen van vraag en aanbod

Je kunt niet alleen vacatures plaatsen, maar zelf ook actief op zoek gaan naar de juiste kandidaat binnen je community en een fee vragen voor het bij elkaar brengen van beide partijen.

Organisaties betalen aan recruiters behoorlijke bedragen, soms wel 10.000 Euro per kandidaat. Als jij een community opzet waar mogelijke kandidaten aan elkaar worden verbonden, kan je ze volgen en via dat netwerk ook makkelijker mensen vinden.

Wil jij geld verdienen met je community door vacatures de delen en te matchen?

Stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Verdiep je in je doelgroep van je community. Wat heeft deze gemeen qua werk?

2. Welke (liefst meerdere) aanbieders zijn op zoek zijn naar professionals die in jouw community zitten? Bijvoorbeeld de overheid, recruiters met een specialisme in een bepaalde markt, bepaalde bedrijven, etc. Heb je geen idee, Google dan eens of kijk op LinkedIn.

3. Hoe zie je het brengen van vraag en aanbod voor je? Hoe ga je vacatures delen? Bijvoorbeeld alleen op jouw platform, in jouw community, of ook via social media?

4. Welke vergoeding vraag je daarvoor? Krijg je betaald voor het plaatsen van 1 vacature, alleen als er een goede match is gemaakt of wordt de aanbieder sponsor voor een x-bedrag per maand? Bedenk een pakket dat voor zowel je leden, als de aanbieder, als voor jou interessant is.

Meer weten over geld verdienen met je online community? Schrijf je gratis in voor mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’ en leer hoe je een continue stroom aan klanten krijgt!

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer