Geld verdienen met je online community: advertentie inkomsten
30 september 2021 
1 min. leestijd

Geld verdienen met je online community: advertentie inkomsten

Run je je community op je eigen platform en heb je best veel bezoekers? Dan is het slim om advertentieruimte te verkopen.

Sluit je aan bij een platform om bannerverkoop via je site mogelijk te maken. Bijvoorbeeld via AdSense van Google. Daarvoor is het wel belangrijk dat je ruimte reserveert voor banners in de standaard IAB formaten. De specificaties vind je op de website van het IAB. Dit zijn de meest gangbare banner formaten, waardoor je de kans op het plaatsen van banners vergroot. Verwacht geen hele hoge inkomsten, maar alles is meegenomen. En bij veel bezoekers kan dit best oplopen…

Ook hierbij geldt: niet te veel banners en liefst alleen relevante, anders irriteer je de leden van je community en is de kans groot dat ze niet meer terug komen. Dat is niet alleen funest voor je community, maar ook voor je banner inkomsten, want die worden meestal afgerekend op CPM: kosten per 1000 impressies. Je krijgt dus een bepaald tarief per 1000 keer dat je banner aan de bezoekers getoond is.

Neem je voor je community veel video’s op? Zet die dan ook op YouTube. Bij weinig views gaat deze vlieger niet op, maar als je veel mensen hebt die je video’s bekijken, kun je best een aardig zakcentje aan advertentie inkomsten vanuit YouTube ontvangen.

Bedenk deze dingen goed als je kiest voor het krijgen van inkomsten via advertenties:

1. Waar wil je advertenties mogelijk maken? Op je website, via YouTube, ergens anders?

2. Heb je voldoende bereik zodat het de moeite waar is?

3. Op welk platform bied je je advertentie ruimte aan? Bijvoorbeeld via AdSense van Google.

4. Is het technisch al mogelijk op jouw platform? Zo ja: welke standaard bannerformaten bied je aan? (kijk op IAB.nl of bij Google AdSense voor de formaten zoals een rectangle en leaderboard).

5. Welke advertenties wil je graag tonen? Maak een wishlist.

6. Welke advertenties wil je echt niet? Maak een blacklist, bijvoorbeeld geen adult content.

Tip: Als je hier serieus in geïnteresseerd bent en als je voldoende bezoekers hebt op je eigen platform, kijk dan hier bij Google Adsense hoe je dit in gang kunt zetten.

Meer weten over geld verdienen met je online community? Schrijf je gratis in voor mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’ en leer hoe je een continue stroom aan klanten krijgt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen