Geld verdienen met je online community: inkomsten via marktonderzoek

Inkomsten via marktonderzoek. Natuurlijk wil je je leden vooral waarde geven door relevante content en interessante gesprekken. Dat is de reden dat mensen naar je community komen. Af en toe kun je best eens iets terug vragen. Bijvoorbeeld of ze meedoen met een onderzoek.

Zeker als je daar een beloning in de vorm van een cadeautje of klein geldbedrag aan vast hangt, willen leden best meedoen. Wat ook goed werkt: onder alle deelnemers een leuke prijs verloten.

Geld verdienen met marktonderzoek

Hoe je hiermee geld verdient? Door onderzoeksvragen van partners mee te nemen tegen een financiële vergoeding.

Zo heeft Myra van Happy Single Moms meerdere jaren de grote mama enquête uitgezet, waar verschillende partners aan meededen die de doelgroep moeders interessant vonden. Met de inkomsten kon Myra onder andere Facebook advertising inzetten om nog meer leden te werven. Met de uitkomst van het onderzoek maakte ze bovendien een aantal persberichten, waar ze meerdere keren door in de media kwam. Een hele slimme zet.

Bedenk ook hier weer: voor wie is de doelgroep uit mijn community nog meer interessant? Zo kun je een aantal partners selecteren en aan hen een bijdrage vragen en eventueel ook een leuke prijs om te verloten onder de deelnemers.

Stel jezelf de volgende vragen als je inkomsten wil ontvangen via marktonderzoek:

1. Waar ga je onderzoek naar doen?

2. Onder welke doelgroep?

3. Welke vragen stel je? Schrijf hieronder minimaal 10 vragen op.

4. Voor welke partner is dit onderzoek nog meer interessant?

5. Op welke 1 of 2 vragen wil hij/zij een antwoord? Kun je die toevoegen aan de vragenlijst? Wat vraag je daar voor financiele vergoeding voor?

6. Hoe krijg je minimaal 300 respondenten zodat het ook media-waardig is en dus interessanter voor een partner? Als je lid bent van de Online Community Academy, bekijk dan ook module 8 over hoe je in de media komt.

7. Wat geef je weg als beloning voor de respondenten? Of welke prijs verloot je? Wat kan je partner hierin betekenen?

Meer weten over geld verdienen met je online community? Schrijf je gratis in voor mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’ en leer hoe je een continue stroom aan klanten krijgt.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer