Handige stock foto websites

Welke websites zijn handig als je op zoek bent naar leuke en mooie stock foto’s? Wat zijn mijn favorieten? Een lijstje met stock foto websites, ook (juist) voor mensen met een beperkt budget.

Deze opmerking is waarschijnlijk overbodig, maar voor de zekerheid maak ik hem toch: je mag niet zomaar foto’s van Google plukken en deze gebruiken. Op veel foto’s zit copyright en het laatste wat je wilt is daar problemen mee krijgen. Gebruik daarom liefst je eigen foto’s of anders (rechtenvrije) stockfoto’s.

Heb je weinig budget? Dan zijn er genoeg leuke voorbeelden te vinden op gratis stockfoto websites. Kies daar zoveel mogelijk soortgelijke foto’s uit zodat je een trend in de foto’s kunt herkennen. Welke kleuren gebruik je? Kies je voor vaste filters in een fotobewerkingsprogramma of op Instagram? Wil je een abstract beeld of juist mensen laten zien op de foto’s? Kies je überhaupt voor foto’s? Of wil je liever illustraties? Wil je mooi ontworpen plaatjes of juiste rauwe, uit de hand geschoten foto’s die gemaakt zijn met je iPhone? Leg ook weer de beschrijving van jouw doelgroep ernaast. Spreekt dit de doelgroep aan? Bij twijfel: niet doen. Maak een selectie van de beelden die je goed kunt gebruiken en laat de rest liggen.

Je vindt hier een lijstje van stockfoto websites. Dit is een levendig document en wordt regelmatig aangevuld. Dus mis je een handige website met mooie stockfoto’s? Mail dan even naar mail@welovecommunities.nl, dan zetten we hem erbij. Deze lijst is dus niet volledig, maar wel heel handig :-).Let op! Controleer zelf voor de zekerheid ook nog even op desbetreffende website en bij de foto wat er geschreven is over auteursrechten.

Deze lijst is een aanvulling op het boek We love communities, hoe je succesvol wordt met jouw online community. Heb je het boek nog niet in huis? Dan kun je hem hier bestellen.

 

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer