Help, mijn klant kopen niet. Wat kan ik daar NU aan doen?

“Help, mijn klanten kopen niet. Wat kan ik daar NU aan doen?”

Deze uitspraak hoor ik de laatste tijd regelmatig in de ondernemers wereld. Wat kun je daaraan doen als dat bij jou ook het geval is? Daarover gaat m’n laatste podcast.

Hoewel het makkelijk is om naar de wereld te wijzen, wil ik je vandaag uitnodigen om eerst vooral naar jezelf te kijken. Wat ik om me heen zie gebeuren is dat heel veel kleine ondernemers en ZZP ers te weinig klanten aantrekken op dit moment. En het is natuurlijk heel makkelijk om daar de hele wereld de schuld van te geven.

Ja, er is een oorlog in de Oekraïne. Ja, alles is duurder geworden, want grondstoffen zijn duurder geworden. Ja, tanken is duurder geworden. Ja, de gasrekening is duurder geworden en de rente gestegen. Dat is waar. En tegelijkertijd is er nog steeds evenveel geld in de wereld aanwezig. Zijn er nog steeds ondernemers die super succesvolle lanceringen draaien.

Wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is dat het leven één grote spiegel is. Jij bent zelf de creator van je eigen leven. De CEO van je eigen leven. Jij hebt mega veel invloed op hoe je leven er nu uit ziet en straks uit zal zien, met de juiste mindset en de juiste ervaring. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en dus ook voor je eigen succes.

Dus het feit dat jouw klanten niet kopen, wat zegt dat dan eigenlijk over jou?

Durf jij zelf wel te investeren, bijvoorbeeld in coaches, in opleidingen, in programma’s?

Geloof je in overvloed en dat er genoeg geld beschikbaar is, als je ergens vol voor gaat en kwaliteit levert?

Of ben je iemand die altijd de hand op de knip houdt en denkt ‘ik kan het zelf wel’.

Die niet om hulp durft te vragen?

Die zelf ook niet investeert?

Want in dat laatste geval, heb je een hele hele grote kans dat je mensen aantrekt die er precies hetzelfde in zitten. Mensen die in de schaarste mindset zitten in plaats van de overvloed mindset. Die bang zijn om geld uit te geven en dus niet de stap nemen naar je betaalde aanbod.

Luister naar deze podcast om een mindset-shift te maken, zodat je wél de juiste mensen aantrekt.

Liefs,

Maartje

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer