Het allereerste NL Podcast Summit in een online community: wauw!

Hoe organiseer je een enorm populair Online Summit in een Facebookgroep?

Mirjam Hegger is dé Podcast expert van Nederland en België. Ze is Podcaster van het eerste uur en haar podcast werd meer dan 75.000 keer gedownload. Daarnaast runt ze de Podcast Academy en helpt ze ondernemers om een succesvolle podcast op te zetten. Omdat er in Nederland nog maar weinig podcasts zijn en omdat Mirjam de mythe dat je met podcasten geen geld kunt verdienen wilde ontkrachten, organiseerde ze het eerste Podcast Summit van Nederland. Het toffe was: dat deed ze in haar community, in een Facebookgroep.

Het doel was 500 deelnemers, dat werden er uiteindelijk 1.200 in twee weken tijd. Wauw! De kracht van haar online community heeft daar zeker in geholpen:

– leden waren zo enthousiast dat ze zelf andere leden gingen uitnodigen;

– de 20 ambitieuze podcasters die ze interviewde, deelden het Podcast Summit ook met hun eigen netwerk, waardoor de community groeide;

– het sneeuwbal effect trad in werking en de community werd mega actief en groeide daardoor organisch nog veel sneller.

Het resultaat?

Het event was een groot succes. Zo’n succes, dat Mirjam het Podcast Summit volgend jaar weer 2 keer gaat organiseren. Deze maand ging ze ver over haar doel heen en stapten meer dan 100 ondernemers in haar Podcast Masters Academy in. Dat heeft ze mede te danken aan haar online community en het Podcast Summit dat ze daarvoor organiseerde. Ter vergelijking: over haar eerste 100 klanten deed ze 3 maanden. Wauw!

Toch zijn er ook learnings. Wat doet ze volgende keer anders? Waar moet je rekening mee houden als je een groot event met externe sprekers in je Facebookgroep organiseert? Je hoort het in dit interview. [tekst gaat verder onder de video]

https://youtu.be/EqFaYWvJnVI

Wil je meer weten over Podcasten?

Morgen geeft Mirjam een speciale gratis Podcast Masterclass: de Tien allergrootste podcast kansen voor 2021: alle nieuwste ontwikkelingen, trends en kansen passeren de revue. Je kunt je nog aanmelden via dit linkje. Aanrader!

Of ga naar haar website en download het gratis Podcast plan.

Doe net als Mirjam, schrijf je in voor de Online Community Academy

Mirjam volgt deOnline Community Academy. Wil jij ook een succesvolle community? Schrijf je vandaag nog in via www.welovecommunities.nl/academy. Als je je voor 24 december om 18.00 uur inschrijft, krijg je er 5 toffe bonussen bij cadeau.

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer