Het beste tijdstip om te posten en inzichten in actieve leden van je Facebookgroep

Facebook houdt voor jou en je community verschillende statistieken bij, zoals hoeveel % van je leden actief zijn, welke dag en tijdstip het beste zijn om te posten en welke posts het meest populair zijn. Dit is te zien bij het kopje ‘Inzichten’ (Engels: Insights).

Hoeveel procent van mijn leden is actief?

In de grafieken hieronder is te zien hoeveel leden er in je Facebookgroep zitten en hoe de deze is gegroeid in de afgelopen maand. Daaronder is in een grafiek te zien hoeveel actieve leden er in je groep zitten.

Hoeveel procent van mijn leden is actief?

Bij het kopje ‘Engagement’ onder ‘Insights’ is te zien welke dag er populair is en welke tijdstippen. Op deze manier kan je je Facebook posts hierop inspelen, zo weet je dat je doelgroep op dat moment veel online is. Daarnaast zie je welke posts het meest populair zijn van de afgelopen tijd.

Wanneer is de beste tijd om te posten?

Al deze inzichten zijn handig om te weten als community leider om meer in te kunnen spelen in je doelgroep.

Meer weten over Facebookgroepen en online communities in het algemeen? Wees welkom bij de Community Leaders Club op Facebook!

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer