Hoe kun je een Facebookgroep laten groeien?
28 juni 2022 
2 min. leestijd

Hoe kun je een Facebookgroep laten groeien?

Er zijn verschillende manieren om je online community te laten groeien. Een online community is een authentieke manier om fans om je heen te verzamelen die niet kunnen wachten om klant te worden, zonder tijd, geld en energie te verspillen. Daarom is het logisch dat je als ondernemer je groep wil laten groeien. Hoe meer fans, hoe beter.

Allereerst is het belangrijk dat je je online groep goed kunt pitchen. Kort, maar krachtig. Zo is het bijvoorbeeld slim om je online groep bijvoorbeeld te benoemen als je jezelf voorstelt tijdens een interview. Zo zeg ik altijd: “Ik ben Maartje Blijleven, al meer dan 20 jaar digital community expert en oprichterster van de Online Community Academy en de Community Leaders Club, mijn gratis groep op Facebook voor ambitieuze ondernemers die meer uit hun online groep willen halen”. Zorg er dus ook voor dat je een aantrekkelijke naam hebt voor je Facebookgroep die gemakkelijk bij de doelgroep blijft hangen!

Facebookgroep of andere online community delen

Je kunt je groep ook gemakkelijk delen met anderen door de url van je online community  te delen in andere groepen (als dit is toegestaan natuurlijk!), op een pagina of ergens anders door de link naar je groep te delen. Dit kun je doen door naar je Facebookgroep te gaan en op de 3 puntjes te klikken in de balk. Daar kun je kiezen voor ‘Delen’ en daar zie je de verschillende opties om je groep te delen.

Facebookgroep delen

Als ik de link naar mijn groep kopieer, dan ziet de URL er als volgt uit: https://www.facebook.com/groups/communityleadersclub/. Let op: Facebook maakt niet automatisch de URL naar je groep zo netjes,dit moet je zelf aanpassen in de instellingen. Kijk hier hoe je je URL kunt aanpassen.

Share the love via social media

Nog een slimme manier om je groep te laten groeien is je ambassadeurs vragen om je groep te delen. Om het hen makkelijker te maken, kun je gemakkelijk een share-pagina aanmaken. Zo verspreidt het nieuws als een olievlek, gewoon op social media!

Share pagina

Zelf heb ik ook zo’n pagina aangemaakt op mijn website, zie https://welovecommunities.nl/share-leaders-club/. Zoals je op mijn share-pagina ziet heb ik het de mensen heel makkelijk gemaakt hoe ze in 10 seconden mijn groep kunnen delen op hun social media.

Zo heb ik ook gekeken welke afmetingen van afbeeldingen er per social media gehanteerd worden, waardoor ze alleen die afbeelding hoeven op te slaan en deze gemakkelijk kunnen delen. Ook heb ik drie verschillende tekstvoorbeelden op de pagina gezet, zodat ze deze ook letterlijk kunnen kopiëren en plakken.

Zorg er dus voor dat je het hen zo makkelijk mogelijk maakt, dan is de kans groter dat ze het delen. Als je dit hele artikel hebt gelezen ga ik er vanuit dat het waardevol is wat ik deel. Zou jij mijn groep ook via jouw social media onder de aandacht willen brengen?

Doordat jij dat doet raakt iemand anders misschien geïnspireerd om ook een eigen actieve online community op te zetten en zo het verschil te maken in het leven van anderen. Dat zou geweldig zijn! Op deze pagina zie je hoe je mijn groep heel makkelijk kunt delen. Alvast bedankt!!


Wil je het maximale uit jouw Facebook groep, LinkedIn groep of andere online community halen? Dan is de Community Leaders Club écht iets voor jou. Het voordeel van deze groep is dat de krachten van meer dan 5.500 Nederlandse en Belgische community leaders worden gebundeld.Voel je dus vrij om het te delen als je een toffe tool hebt gevonden, stel je vraag en beantwoord die van een ander. Door allemaal actief bij te dragen, profiteert iedereen daarvan. En het is leuk! Wordt vandaag nog gratis lid. Aanrader! 

P.S. Zie je wat ik doe? Nog een extra tip: benoem je online groep op al je kanalen, zo ook onder je blogs!

Over de schrijver
Reactie plaatsen