Hoe kun je je groep gratis laten groeien?

Je community gratis laten groeien, hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om je groep te laten groeien. Voordat ik een aantal manieren met je ga delen, is het goed om even ergens bij stil te staan. Namelijk, dat groeien vaak niet de oplossing is voor het probleem.

Het is goed om even stil te staan bij je groep zelf. Ik vergelijk mijn community altijd met een digitale woonkamer waar je een feestje geeft. Als je een feestje geeft, zorg je dat je de slingers ophangt, dat het lekker warm is, etc. Je bent de gastvrouw of gastheer van je feestje, je verwelkomt iedereen en zorgt ervoor dat iedereen het gezellig heeft.

Zorg er dus ook voor dat deze digitale kamer goed is ingericht voordat je mensen ontvangt, zodat wanneer mensen binnenkomen het gevoel hebben van: wow, dit is voor mij.

Als je je community wil inrichten of een boost wil geven, geef je dan op voor de challenge ‘Boost je Online Community’.

De beste tip ever om je groep gratis te laten groeien

Open je (social media) contacten op je telefoon en ga kijken wie past er in mijn groep? Nodig deze mensen uit met een persoonlijk berichtje met daarin de ‘what’s in it for me’. Dit kan via Whatsapp, Instragram of Facebook DM of via LinkedIn bijvoorbeeld. Zelf heb ik mijn LinkedIn connecties bekeken en daaruit mensen uitgenodigd met een persoonlijk bericht voor mijn groep.

Je community delen op je socials

Mijn tweede tip is om je community regelmatig te delen via je kanalen. Dit kan zijn in je story op Instagram of via een Facebook post, maar denk ook aan een PS aan het eind van je nieuwsbrief of je community benoemen in je banner. Deel het regelmatig, want één bericht is geen bericht.

Een winactie om je groep te laten groeien

Wat ook een goede manier is om je groep gratis te laten groeien, is het delen van een winactie. Bedenk een prijs wat mensen kunnen winnen en vraag ze om je groep te delen in hun netwerk door bijvoorbeeld te vragen om 3 mensen uit je doelgroep daarvoor uit te nodigen. Zelf deed ik dit ook door vijf toffe bestsellers te verloten onder de mensen die de Community Leaders Club hadden gedeeld met drie of meer personen uit mijn doelgroep. Onderschat de waarde van je eigen netwerk niet :).

Wees actief in groepen waar je doelgroep zich bevindt

En dit bedoel ik uiteraard niet commercieel. Maar wanneer je mensen in andere groepen helpt en daar relevant bent, vertrouwen mensen je sneller als expert op jouw gebied. Als je waardevolle informatie deelt en andere helpt, zullen ze je op deze manier positief leren kennen en gaan vertrouwen.

Uiteraard heb ik nog veel meer tips voor je om je groep gratis te laten groeien. Deze deel ik met je tijdens mijn challenge, ben je erbij?

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer