Hoe start je een club op Clubhouse?

Hoe start je nou een club op Clubhouse? Op 6 maart is er een update geweest naar een nieuwe versie van de Clubhouse app: versie 1.30. Daar kan je dus heel makkelijk een club in starten. En waarom wil je dat? Omdat je dan meer events kan organiseren onder de vlag van je club, maar dat ook je leden nog events kunnen organiseren, onder de vlag van jouw club. En dat is natuurlijk hartstikke tof.

Dus als je een concept hebt voor een show die terugkeert of echt de community wil bouwen, start dan een club op Clubhouse. Mijn mailbox stroomt echt vol met vragen van mensen die vragen: ‘Ik hoor dat je een club kan starten, maar hoe doe je dat nou?’.

Een club starten op Clubhouse in 5 stappen:

  1. Je hebt natuurlijk de app Clubhouse nodig. Dus ga naar de Appstore en update naar de laatste versie van de app.

  2. Open de Clubhouse app en ga naar je profiel pagina, je bio, door op je foto te klikken in de app.

  3. Scroll helemaal naar beneden totdat je ziet van welke clubs je lid bent. En daar verschijnt nu rechts van die clubs een plus-tekentje.

  4. Klik op het plus-tekentje en start je eigen club.

  5. Ga leden uitnodigen voor je club. Als je voorbeeld wil zien, bekijk dat de Community Leaders Club op Clubhouse. Die heb ik zaterdagmorgen 6 maart meteen geopend en ik zou het onwijs tof vinden als je lid wordt.

Zie je dat plus-tekentje nou niet? Het kan natuurlijk gebeuren. Dan kan dat twee oorzaken hebben.

  1. De eerste oorzaak is dat je niet de laatste versie hebt van de app, dus ga nog even naar de Appstore en update de app naar versie 1.30.

  2. En de tweede reden is dat je gewoon nog helemaal niet actief bent geweest in de Clubhouse app. Want Clubhouse heeft gezegd dat je mag wel een club mag starten, maar dan moet je wel actief zijn geweest en dus een aantal keer op het podium hebben gestaan. Misschien zelfs je eigen room gehost hebben. Gewoon actief zijn in de Clubhouse app.

Dus als het aanmaken van een club niet lukt, dan weet je wat je te doen staat. Word lekker actief, doe lekker mee en dan kun je snel ook je eigen club starten. Nou, ik hoop dat ik je snel zie.

Ik ben elke vrijdag van 9.00 Tot 10.00 Live op Clubhouse in de Community Leaders Club. Aankomende week komen er ook een aantal hele toffe events aan. Onder de vlag van de Community Leaders Club die ik zojuist geopend heb, dus stay tuned.

En als je nou gedurende de week wil connecten met andere community leaders, dan ben je natuurlijk altijd welkom in de Community Leaders Club op Facebook.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer