Hoe zorg jij voor succes met jouw webshop?

Ben of ken jij een bedrijf dat gelooft in de kracht van online communities, maar heb je zelf geen tijd om een succesvolle community op te zetten en uit te bouwen? Wil je dat uitbesteden? Lees dan snel verder!

Ik zoek per direct 3 bedrijven die een case willen inbrengen voor de nieuwe Opleiding Commerciële Community Manager die start op 22 november. Onze studenten gaan dan concreet met jouw community aan de slag. Want community manager is de baan van de toekomst!

Wekelijks krijg ik de vraag: ‘ken jij een commercieel ingestelde community manager die mijn online community kan runnen?” En elke keer moet ik ‘nee’ verkopen. Want ze zijn er gewoonweg niet! Logisch ook, want de opleiding commerciële community manager bestaat nog niet. Maar daar komt binnenkort verandering in…

Omdat community manager dé baan van de toekomst is en omdat ik die vraag zo vaak krijg, heb ik besloten om zelf de Opleiding Commerciële Community Manager te starten. Niet even een paar avondjes een introductielesje community building. Ook niet een of twee dagen op locatie wat dingen uitleggen.

Nee, een heuse opleiding die 4 maanden duurt en waar je ook echt een eindopdracht inlevert en examen doet. Waar je niet alleen de theorie leert, maar dit ook meteen in de praktijk toepast. Waar je intervisie bijeenkomsten hebt en met elkaar meekijkt. Het plan ligt er al vanaf januari, na maanden van voorbereiding is het bijna zo ver.

Want community management is een vak en om dat vak echt goed onder de knie te krijgen, is een serieuze opleiding nodig. Alleen dan kan ik de kwaliteit van ‘mijn’ commerciële community managers waarborgen en voortaan ‘ja’ zeggen op de vraag of ik nog een goede community manager ken. Ik verwacht dan ook dat deze community managers meteen aan de slag kunnen na het voltooien van de opleiding, want de vraag is groot.

Oproep: 3 bedrijven gezocht die community management uit willen besteden

Om deze opleiding mega relevant te maken, ben ik op zoek naar 3 bedrijven (of ondernemers) die community management willen uitbesteden. De studenten gaan namelijk opdrachten uitwerken, waaronder het presenteren van een succesvolle community strategie, het maken van aansprekende content en het uitwerken van voorbeeldberichten om de groep te activeren. Daarnaast gaan ze aan de slag met het laten groeien van jouw groep en verschillende verdienmodellen.

Dus: heb je zelf te weinig tijd om een community te starten of (opnieuw) te activeren? Wil je daar professionele hulp bij en dit (deels) uitbesteden? Of ken je een bedrijf voor wie dit aanbod interessant is? Reageer dan even door dit formulier in te vullen.

Onze studenten gaan onder begeleiding met de opdracht aan de slag. Ze pitchen hun idee en helpen je om het maximale uit je groep te halen. Zo zie jij de kwaliteit van onze studenten en kun je ze daarna aannemen als community manager om de plannen ook op lange termijn te implementeren. Scheelt jou lang zoeken naar een goede commercieel ingestelde community manager en je krijgt al waarde voordat iemand gestart is. Tegelijkertijd doen onze studenten ervaring op, waardoor ze na de opleiding eerder een opdracht of baan krijgen.

Een mooie win-win situatie!

Meedoen aan deze pilot is kosteloos voor deze 3 bedrijven, het enige wat we van jou vragen is commitment in de vorm van een paar uur tijd, zodat onze studenten hun werk aan jou kunnen presenteren en jij er ook het maximale uithaalt. En de intentie om de meest geschikte community manager daarna een opdracht of baan aan te bieden, als je tevreden bent.

We startten op 22 november met een kleine groep VA’s, marketing communicatie medewerkers en social media experts die zich willen verdiepen in de baan van de toekomst. De volgende groep zal een in april later starten.

Dus: zoek je een goede community manager die van jouw community een succes maakt? Iemand die niet alleen leuk reageert op berichten, maar ook kansen ziet voor jou en zichzelf binnen no-time terugverdient? Geef je hier even op. Uit alle inzendingen kiezen we 3 bedrijven die we kosteloos gaan helpen. Ik kijk ernaar uit. Dit gaat echt heel tof worden!

Thanks en een fijne dag!

Liefs, Maartje Blijleven

#1 Digital community expert

PS: ben je zelf Virtueel Assistent, marketing communicatie medewerker of social media expert en wil je je specialiseren in community management? Mijn netwerk van meer dan 10.000 ondernemers inzetten om aan nieuwe opdrachten te komen? Binnenkort openen we de deuren voor de opleiding commerciële community manager die in april start. Mail naar mail@welovecommunities.nl als je interesse hebt in de baan van de toekomst, dan zet ik je op de wachtlijst. Onder onze professionele en intensieve begeleiding word je in 4 maanden tijd klaargestoomd tot een volleerde commerciële community manager.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer