Inkomsten uit een boek

Als community leider ben je dag en nacht bezig met het onderwerp van je community. Daardoor weet je er steeds meer van. Die kennis deel je op frequente basis met je community. Meestal gratis en voor niets. Zonder dat je het doorhebt is deze kennis erg waardevol voor veel mensen. Daarom raad ik je aan om een boek te schrijven en deze kennis om te zetten in geld.

Wat levert het op?

Managementboeken verkopen over het algemeen niet extreem goed, dus echt rijk word je er niet van. En qua tijd is het een behoorlijke investering. Maar uiteindelijk levert het je wel veel op. Geld door het verkopen van je boek én naamsbekendheid, waardoor je met je online cursussen en consultancy meer geld verdient (als je die aanbiedt). Mijn boek stond 27 dagen op #1 in de Managementboek bestseller top 100, dat heeft veel kansen gecreëerd en best wat geld binnen gebracht.

Natuurlijk kunnen mensen de informatie heel goed zelf uit je community halen, omdat dat immers de info is die je daar gratis hebt gedeeld. Maar het is ook fijn om even offline te gaan en de informatie rustig na te lezen in een boek. Er echt de tijd voor te nemen en mee te gaan in de trend van onthaasting en tijd voor jezelf. Mensen willen daar best voor betalen.

Daarnaast is het voor jezelf heel handig om al je kennis op papier te zetten. Dit kun je namelijk als bron gebruiken. Denk aan het schrijven van artikelen, het maken van workshops en het geven van keynote speeches. Waar je allemaal geld mee verdient.

Wil je zelf een boek schrijven?

Vraag jezelf dan de volgende dingen af:

1. Waarover wil je een boek schrijven?

2. Wie wil je daarmee bereiken? Dezelfde doelgroep als jouw community of breder? Waarom?

3. Wat beloof je aan mensen die je boek kopen? Wat kunnen / doen / denken ze anders na het lezen van jouw boek? Waarom ‘moeten’ ze dit lezen?

4. Bekijk online of er al boeken over dit onderwerp geschreven zijn. Waarin onderscheid jij je ten opzichte van andere boeken? Wat maakt dit uniek?

5. Wil je het boek in eigen beheer uitgeven of liever bij een uitgever? Waarom?

6. Wat gaat het boek kosten? Tip: idealiter zit je rond de 20 euro, omdat veel webshops gratis verzenden vanaf 20 euro en omdat het zo geschikt is voor een verjaardagscadeau of relatiegeschenk.

7. Wat kun je je lezers aanbieden waardoor ze naar jouw website gaan voor meer informatie, hun e- mailadres achterlaten en jij ze een aanbod kunt doen?

Meer weten over geld verdienen met je community? Schrijf je gratis in voor mijn webinar ‘Meer klanten dankzij een online community’ en leer hoe je een continue stroom aan klanten krijgt!

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer