Je hebt een probleem! Gelukkig is er een oplossing

Zie je kansen in je omgeving of in je werk, en weet je dat de situatie zoveel beter zou kunnen, als mensen meer verbonden zouden zijn? Zie jij ook zoveel mensen succes behalen met hun online community? Weet je dat een community heel goed voor jou kan werken, maar lukt het nog niet? Mis je daardoor zingeving, omzet en/of klanten, ‘omdat je zomaar wat doet’? Dan heb ik een plan voor je!

Misschien werk je voor een groot bedrijf en ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van de bestaande community. Maar heb je niet de tijd genomen om een heldere strategie te schrijven en heb je daarom geen focus. Korte termijn-acties krijgen meer prioriteit, waardoor je fans, lange termijn- klanten en omzet uit je community misloopt. Het onderhouden van je community kost je (te) veel tijd en voor jouw gevoel levert het niets op. Mensen reageren amper, waardoor je het gevoel hebt dat jouw waarde niet gezien wordt.

Wellicht wil je graag iets bijdragen aan deze wereld en iets doen wat nut heeft, zin geeft. Waarmee je in het leven van anderen het verschil kunt maken. Maar om dit goed te doen, heb je andere gelijkgestemde mensen nodig om dit samen op te pakken en elkaar bij te staan. En je weet dat je dat heel goed kunt doen met een online community: business en pleasure combineren.

Of ben je nog niet begonnen met het opzetten van jouw online community, omdat je niet weet waar je moet beginnen. Je idee is nog niet concreet genoeg of je weet niet wat de mogelijkheden zijn. En in welke volgorde je de stappen moet zetten om jouw community te laten groeien en bloeien.

Vanaf nu is dat verleden tijd, want jij bent absoluut een expert en gepassioneerd, alleen mensen weten je onvoldoende te vinden. Ze denken niet als eerste aan jou als ze een vraag hebben, op zoek zijn naar een nieuwe samenwerkingspartner of wanneer ze een leuke opdracht hebben uitstaan. Dat is jammer, want daardoor zijn jij, je business en je community niet zo succesvol als ze kunnen zijn…

Misschien herken je dit wel: je ziet andere ondernemende professionals veel succes behalen met hun community, waardoor ze de ‘go to’ expert in hun markt zijn en je begrijpt niet waarom het jou nog niet lukt. Je vindt het lastig om je community echt goed in te zetten of je begint niet eens aan een community, omdat je bang bent dat je die niet aan de praat krijgt. Je bent bang om als professional te falen maar ergens weet je dat communities ook voor jou kunnen werken.

Dus wat ga je doen? Toezien dat mensen zich bij een andere community aansluiten en daarmee de kans missen om hen als nieuwe klanten, fans en ambassadeurs aan jou te binden? Zelf strugglen terwijl je anderen ziet die wel een succesvolle community hebben en daarmee wél hun doelen bereiken? Met mensen van wie je weet dat jij ze eigenlijk beter kunt helpen?

Goed nieuws: er is een manier om dit probleem op te lossen. Hoe zou je het vinden als ik jou stap-voor-stap help? Zodat jij precies weet wat je moet doen om jouw community succesvol in te zetten. Het kan namelijk ook anders.

Een win-win-win situatie, ook voor jou
Natuurlijk is jouw community er in eerste plaats voor de leden. Met een community kun je écht het verschil maken en bereik je meer door het netwerk van jouw netwerk in te zetten. De uitdaging is om een zinvolle community te creëren die een win-win situatie is voor zowel de community leiders, als de leden. Een succesvolle community geeft je voldoening, is leuk, je netwerk groeit er enorm van en dat geeft jou, als oprichter, een positieve uitstraling die je op andere vlakken verder kan brengen. Je bent de expert op jouw vakgebied en super zichtbaar voor potentiële klanten. Met een constante stroom van klanten en meer omzet als gevolg.

‘Passion is energy,’ zegt Oprah Winfrey. ‘Feel the power that comes from focusing on what excites you.’

Kijk, dat is waar het allemaal om gaat. Jullie weten wat er gebeurt als je over je favoriete onderwerp praat, toch? Je krijgt die sprankeling in je ogen die anderen onmiddellijk herkennen. Het helpt om verbinding te maken. We houden allemaal van het verbinden met mensen met dezelfde passie als wij. In communities kun je dat makkelijk doen. En je zult zien dat je daar veel positieve energie van krijgt. Het is leuk!

Next steps
Enthousiast geworden? Ik kan je helpen bij het opzetten en groot maken van jouw online community. Kijk op www.welovecommunities.nl/samenwerken hoe. En bekijk de filmpjes en lees de blogs op deze website om veel inspiratie op te doen. Je zult zien: het is helemaal niet zo moeilijk als je weet welke stappen je moet nemen. Enjoy!

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer