Livestreamen in je groep via Zoom
14 december 2021 
1 min. leestijd

Livestreamen in je groep via Zoom

Livestreamen in je community is een goede manier om te connecten met je leden. Je kan bijvoorbeeld livestreamen in je groep omdat je iets wilt uitleggen of omdat je iets wilt laten zien aan de hand van een presentatie. Je kan in je groep zelf live gaan, maar een andere optie is om live te gaan in je groep via Zoom. In dit artikel leg ik je uit hoe je live kan gaan in je Facebookgroep via Zoom.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze optie niet mogelijk is met de gratis versie van Zoom. Je hebt verschillende abonnementen bij Zoom. Zoals je in de afbeelding hieronder kan zien kan je met de Pro versie livestreamen via social media.

Livestreamen via Zoom

Stap 1. Groepsinstellingen

Ga naar je Facebookgroep instellingen, scroll helemaal naar beneden naar 'Apps' en voeg Zoom toe aan apps.

Stap 2. Zoom instellingen

Log in bij je betaalde Pro account van Zoom en ga naar Instellingen 'In meeting (Advanced)'.

Stap 3. Facebook aan Zoom toevoegen

Koppel Facebook aan Zoom door 'Facebook' en 'Workplace By Facebook' aan te vinken.

Zoom via Facebookgroep

Stap 4. Start je Zoom meeting

Start je Zoom meeting en klik op 'More'. Klik vervolgens op livestreaming on Facebook en kies de Facebookgroep waarin je live wilt gaan. En.... je bent live! 


Tips van Maartje:


Ga je voor het eerst livestreamen in je groep via Zoom? Test het van te voren even in je groep. Voor het eerst live gaan is al spannend genoeg en door het een keer te testen weet je zeker dat het lukt! 


Wil je dat er zoveel mogelijk leden naar je live gaan? Maak alvast een paar weken van te voren een event aan in je groep! Zo zorg je ervoor dat ze er optijd vanaf weten, zodat ze het in hun agenda zetten en er zeker weten bij kunnen zijn.


Meer weten over online communities? Wees welkom in de Community Leaders Club op Facebook! Hier deel ik met meer dan 4300 ambitieuze ondernemers alles wat met (het leiden van) online communities te maken heeft!Over de schrijver
Reactie plaatsen