Terugblik Thought Leader Secrets

De nummer 1 zijn in je markt heeft veel voordelen: mensen nemen je serieuzer, klanten komen haast vanzelf op je pad en je mag spreken op het podium en in de media. Daardoor groeit je expertstatus nog sneller en je bedrijf exponentieel. Waardoor het voor eventuele concurrente steeds moeilijker is om je in te halen.

Maar hoe doe je dat, de nummer 1 in je markt worden?

Het liefst krijg je een kijkje in de keuken van andere top ondernemers, hoor je wat hun geheime ingredient voor succes is. Toch?

Gister, op 24 januari 2023, stelde ik die vraag aan 7 andere topondernemers, tijdens de Thought Leader Secrets: Inspiratiedag. In dit artikel deel ik een aantal trends die me opvielen, een samenvatting, zodat jij dat ook kan meenemen in jouw business.

Ontdek hoe je dé #1 in je markt wordt als kennisondernemer, zonder 24/7 te werken. Zodat je een continue stroom aan klanten krijgt, de expertstatus die je verdient en een #Blijleven

Wil je concreet aan de slag om deze lessen te implementeren? Geef je dan ook meteen even op voor de 3-delige masterclass serie die ik volgende week geef, over hoe je de nummer 1 in jouw markt wordt. Daarbij krijg je niet alleen inspiratie, maar ga je ook meteen aan de slag. De masterclasses worden live gegeven, maar je kunt ze die week ook op een later moment terugkijken, wanneer je jezelf hier even opgeeft.

Thought Leader Secrets

Wat valt er nu op als je die nummer één wil worden in je markt? Wat hebben we gezien? Wat zijn de trends?

1. Ken jezelf en weet wat jou uniek maakt. Wat me vooral erg is opgevallen is hoe belangrijk het is als je die nummer één in je markt wil zijn, dat je heel erg goed weet: wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat zijn mijn positieve kanten? Maar ook wat zijn mijn schaduwkanten? En dat je je ook volledig jezelf durft te zijn. Dus dat je op camera eigenlijk hetzelfde bent als dat de camera uitstaat en dat je durft te delen dat je zichtbaar durft te zijn.

2. Durf bold moves te maken en er vol voor te gaan. En wat me ook heel erg is opgevallen bij elke spreker, ook omdat ik alle sprekers persoonlijk ken, is dat iedereen dingen spannend vindt. En het is daarom essentieel dat je deelt dat het spannend is, maar ook dat je wel uit die comfortzone durft te gaan. Iedereen heeft het spannend gevonden om kleur te bekennen en om die schaduwkanten ook te omarmen.

3. Plan jouw succes. Wat me ook erg is opgevallen is hoe belangrijk plannen is. Plannen voor succes. Francina zei het ook al. Ook als ik naar mezelf kijk. Ik heb het hele jaar al uit geschreven. Ik weet precies wanneer ik wat ga doen. Want succes plan je, het komt niet zomaar aanwaaien. Je kunt niet een geheim en een succes tegelijkertijd zijn.

4. Start vanuit een heldere strategie. Alle female leaders die ik gister sprak, zijn begonnen met een strategie. Ze werden niet ‘zomaar’ succesvol, maar werkten eerst een plan uit. Zo werkte Kim meer dan een half jaar aan haar nieuwe aanbod en wist ook Myra heel goed hoe ze haar nieuwe bedrijf strategisch het beste kon opzetten.

5. Community building is essentieel wanneer je succesvol wilt zijn. Deze laatste trend viel me wederom op. Alle vrouwen leiden een community van fans, die ervoor zorgen dat ze succesvol zijn en blijven. Enhousiaste ambassadeurs die niet alleen klant zijn, maar ook anderen aansteken om klant te worden. Instafamily noemde Saida het niet voor niets, omdat het volet als familie. Zonder fansbase, geen succes. Dat wist ik als online community & content expert natuurlijk al lang, maar gister werd me weer glashelder dat dit voor iedere succesvolle ondernemer zo werkt.

Met een fanbase is het runnen van een succesvolle business niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker. Daarom wil ik afsluiten met een toffe tip, die Saida gaf en ik zelf ook al langere tijd inzet.

6. Ondernemen komt met pieken en dalen. Dat hoort erbij! Tip: maak een love messages board. Dat is een map op je computer, of liever nog een bord met lieve berichten die je van je volgers, fans en klanten hebt gekregen. Als het dan een keer een dag tegenzit, dan kijk je naar je love board en weet je weer waar je het voor doet.

Dit zijn een aantal highlights, wil je de rest van het goud zelf uit de gesprekken halen? Hier kun je de opnamen van Thought Leaders Secrets bestellen tegen een symbolische investering van 37 euro ex btw. Vanaf morgen gaat de prijs naar 47 euro ex btw.

En jij? Wil je zelf die nummer één in je markt wil worden?

Dan heb ik nog iets leuks voor je als afsluiter. Volgende week – van 31 januari t/m 2 februari 2023 – organiseer ik de gratis 3-delige masterclass serie: Word de #1 in je markt!

Ontdek hoe je dé #1 in je markt wordt als kennisondernemer, zonder 24/7 te werken. Zodat je een continue stroom aan klanten krijgt, de expertstatus die je verdient en een #Blijleven

  • Leiderschapskills. Hoe jij een klantenmagneet wordt, zodat je continu verkoopt vanuit verbinding;

  • Toffe tribe basics. Wat er nodig is om exponentieel te groeien, zodat je zelfverzekerd zichtbaar bent en veel mensen jou kennen dankzij relevante content;

  • Het geheim achter een aantrekkelijk aanbod dat gegarandeerd goed verkoopt;

  • Waarom je sneller groeit door slim strategisch samenwerken, zodat je het niet alleen hoeft te doen en snel de expert status krijgt die je verdiend;

  • Wat de jaarplanning voor succes is, waarmee je in een jaar van gewone expert of coach naar de #1 in je markt gaat.

Je kunt je hier gratis aanmelden.

Tot snel!

Liefs,

Maartje Blijleven,

Jouw Community & Content Business Mentor

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer