Top 10 tools om te plannen

Als ambitieuze ondernemer én community leider ben je al druk genoeg. Het is daarom efficiënt om je taken goed te plannen en te organiseren. Gelukkig zijn er verschillende tools die je helpen om het je iets makkelijker en overzichtelijker te maken. In dit artikel deel ik er graag een aantal tools met je die mijn team en ik bijna dagelijks gebruiken.

Top 10 tools om te plannen

  • Asana. Mijn team en ik zijn fan van deze tool! Je kunt er complexere projecten in aanmaken voor bijvoorbeeld een challenge of online summit en gemakkelijk taken aan elkaar toewijzen, inclusief een gekoppelde datum en tijd. Ook kun je gemakkelijk stappenplannen maken en opslaan, zodat elk teamlid gemakkelijk weet hoe je een taak moet uitvoeren.

  • Lastpass. Dit is een hele fijne tool om wachtwoorden op te slaan en te delen met anderen. Deze tool kun je zowel zakelijk als privé gebruiken.

  • Calendly voor het beschikbaar stellen van je agenda voor derden. Deze gebruiken wij om om snel bel-afspraken in te plannen met klanten en potentiële klanten. Zo bespaar je veel tijd, want je hebt geen heen en weer gemail mail wanneer je een afspraak met iemand wil maken.

  • Zoom.ai. Ook deze tool kun je gebruiken voor het beschikbaar stellen van je agenda voor derden. Een goedkoper alternatief voor Calendly.

  • Dropbox voor het centraal opslaan van bestanden en delen met je team. 

  • Google Drive voor het centraal opslaan van bestanden en delen met je team. Beide tools zijn fijn. Mocht er iets gebeuren met een laptop van iemand uit je team, dan kun je overal inloggen om bij je belangrijke bestanden te kunnen.

  • Microsoft Excel voor je contentplanning van je community en andere social media kanalen. 

  • Trello, voor je contentplanning van je community en andere social media kanalen. Zelf vind ik dit een fijne tool, omdat je afbeeldingen kunt toevoegen en een titel en beschrijving kan geven per ticket.

  • Miro voor het maken van een welkom flow. 

 

Mis je een tool die in deze lijst moet staan en wil je deze delen met andere ambitieuze ondernemers? Deel jouw favoriete tool om te plannen in mijn gratis Facebookgroep: de Community Leaders Club! Dit is een groep met inmiddels meer dan vijf duizend ambitieuze ondernemers die elkaar helpen om meer uit hun online groep te halen. Word hier lid!

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer