Uitstelgedrag

Iets ‘echt heel graag’ willen, maar het toch niet doen omdat je ‘geen tijd’ hebt. Omdat het nu eventjes niet uitkomt. Omdat je eerst nog iets anders af moet maken. En zo schuif je dat ene belangrijke ding steeds weer een stukje verder voor je uit…

 

Herkenbaar?

Voor mij hele lange tijd wel. Zo vond ik dat ik eerst mijn website af moest hebben, voordat ik kon beginnen aan mijn eigen online community. Úren heb ik avond na avond aan mijn website gewerkt, terwijl de kinderen op bed lagen. Tot ik vierkante ogen kreeg van het staren naar dat scherm. Want die website, die moest natuurlijk ‘perfect’ zijn. Daarna kwamen de visitekaartjes. Eerst Googlen en allemaal visitekaartjes met elkaar vergelijken. Pinterest afstruinen. Úren Googlen naar de perfecte template voor het perfecte visitekaartje en dat dan vervolgens zelf namaken. Pielen in Canva, een programma dat ik mezelf ook heb aangeleerd. Om dat ‘perfecte visitekaartje’ vervolgens naar die ene goedkope drukker te sturen. Weer tien uur verder… En het ergste: ik gebruik mijn visitekaartje amper. Ahum.

 

Next: dat perfecte social media profiel op Instagram… Kleuren vergelijken, toffe quotes verzamelen, andere profielen bekijken ter inspiratie… Ook daar was ik vet lang mee bezig. Allemaal tijd dat ik druk was. Te druk om te doen wat echt belangrijk was voor mij en m’n business.

 

Want nieuwe klanten krijgen? Ho maar! Van een perfecte website, perfect visitekaartje en perfecte ?￰ンラᄏ?￰ンリチ?￰ンラᄡ?￰ンラᆴ? feed krijg je nog geen nieuwe klanten namelijk. Geen leuk nieuws, wel de waarheid. Want je kunt geen geheim en succes tegelijkertijd zijn. Als mensen je niet kennen, dan vinden ze die perfecte website niet. Als je niet zichtbaar bent, dan heb je niets aan een perfect visitekaartje of een perfecte Instagram feed.

 

Stiekem wist ik wel dat een online community me zou helpen. Helpen om een echte en oprechte relatie op te bouwen met leuke potentiele klanten. Gewoon, door mezelf te zijn. Maar ja, daar was ik natuurlijk ‘te druk’ voor. Zonde! Want pas na het starten van de gratis Community Leaders Club op Facebook, begon mijn business pas echt goed te lopen.

 

Feit is: die to do lijst afwerken, dat moest ik alleen maar van mezelf. En als ik heel eerlijk ben: druk zijn is ook het ultieme excuus. Want als je druk bent, dan hoef je spannende dingen niet te doen. Dan hoef je geen echte en oprechte relaties op en uit te bouwen. Dan loop je geen risico dat iemand misschien een keer niet reageert. Heerlijk veilig en nul kans op afwijzing.

Je bent immers te druk met het afwerken van die to do lijst. En zo blijf je veilig in je comfortzone en houd je je eigen groei tegen. Want terwijl jij druk bent met al die dingen, loopt jouw ideale klant naar je concurrent, die wel durft te connecten. Die wel een online community heeft waar ze lange termijn relaties bouwt met haar leden, waardoor die klant worden. Terwijl jij weet dat jij hen beter kan helpen. Frustratie alom.

Wat als je het omdraait? Wat als je eerst begint met het opbouwen van een goede relatie met je achterban en dan pas een aanbod doet? Een online community is de beste en snelste manier om een groep fans om je heen te verzamelen die niet kunnen wachten om jouw klant te worden. Omdat ze jou leren kennen, leuk vinden, vertrouwen en zien dat andere community leden ook mega enthousiast zijn.

Daarnaast zet je met gemak jouw community centraal in je marketing, zodat je mega relevant bent en in maar 20 minuutjes per week al je marketingcommunicatie content maakt. Terwijl je tegelijkertijd de feedback van je leukste fans en klanten meeneemt. Hoe tof is dat? Zo hoef je niet meer te hollen en stilstaan met het maken en delen van content. Dat geeft rust.

Het enige dat je nodig hebt is een leuke actieve online community. En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Dat heb ik zelf ervaren en zie ik ook bij mijn klanten ❤️.

Hoe je dat doet, de leukste klanten krijgen dankzij een online community, in zo min mogelijk tijd? Dat ontdek je in de gratis online presentatie: ‘Meer klanten dankzij een online community’. Schrijf je hier meteen eventjes in als je nieuwsgierig bent naar het grote geheim achter de groei en het succes van veel bedrijven en ondernemers.

Heb jij last van uitstelgedrag? Kom in actie! 100% is mogelijk, 100% van de tijd. Als je openstaat voor alternatieven, uit de box durft te denken en vooral gaat doen! Want progressie is beter dan perfectie.

Ook jij kunt het, daar heb ik alle vertrouwen in. Zie ik je snel?

Liefs,

Maartje Blijleven,

Jouw #1 Digital Community Expert

PS: wil je liever ervaren hoe je jouw online community een boost kan geven? Eindelijk je eigen online community starten? Ik geef binnenkort weer een gratis mini-training: boost je online community. Voor beginnende en meer ervaren ondernemer. Woopwoop! Houd je mailbox in de gaten voor de uitnodiging ❤️.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer