Walk the talk

Het antwoord op de volgende vraag zal je waarschijnlijk verrassen. Heb je je weleens afgevraagd waarom ik – tot vandaag – zelf nog geen eigen Facebook groep had?

Veel ondernemers vinden het spannend om een online community op te zetten en blijven daarom hangen in stap 2: de strategie en het plan. Als ze überhaupt al een plan hebben.

Het échte opzetten van een online groep schuiven ze voor zich uit.

Dat geldt ook voor mij.

Al een half jaar wil ik een gratis Facebook groep opzetten voor (wannabe) Community Leaders, als onderdeel van mijn strategie. Maar ik blijf dat – net als jij misschien – voor me uit schuiven. Het blijft bij een leuk idee.

Waarom? Uit onzekerheid. Wat als het mislukt en ik faal? Wat als ik de enige ben die er berichten in plaatst en er verder amper iemand reageert?

Ja dat had je niet verwacht he?! Voor mij is het net zo spannend als voor jou om te starten, misschien nog wel spannender. Want omdat ik Digital Community Expert ben, kijkt iedereen met mij mee. Ligt wat ik doe onder een vergrootglas.

Als ik heel eerlijk ben, bleef ik daarom het concreet maken van dit idee voor een Community Leaders Club op Facebook steeds voor me uitschuiven.

Van mijn business coach moet ik het gewoon doen. Als je bereid bent het moeilijke te doen, wordt al het andere daarna makkelijk, zegt ze. Daarom heb ik besloten om dit avontuur samen met mijn volgers, met jou dus, aan te gaan.

Morgen start ik vanaf nul met mijn eigen Facebook groep. Ben jij erbij ?

Dat starten doe ik volledig transparant. Ik neem je elke dag mee in wat ik doe, om van een lege groep een succesvolle groep te maken. De komende weken geef ik je elke dag een update, in die Facebook groep. Elke dag zie je wat er verandert en gebeurt.

Zo kun je ervaren hoe je vanuit niets start, maar ook hoe je ervoor zorgt dat mensen meedoen. Ik vind het spannend en daarom wil ik je vragen om me te helpen. Om me te supporten.

Kijk en doe je mee? Reageer je vanaf morgen in mijn – nu nog lege – Facebook groep op wat ik doe? Meld je je nu vast aan zodat ik start met een kleine groep die er écht zin in heeft? Dat is echt enorm waardevol voor mij, als je me daarbij wilt helpen. Dat maakt het een stuk makkelijker.

Vergelijk het met een schilder die morgen start aan een nieuw schilderij, op een leeg canvas.

Of een schrijver die morgen aan een eerste lege pagina van een nieuw boek begint.

Als community leider ben je ook een artiest. Je creëert vanuit niets iets. Het maakt je kwetsbaar om een community te starten. Maar het is tegelijkertijd heel erg tof als het lukt!

En het gaat lukken, want ik volg het bewezen 10-stappenplan dat bij mijn andere communities en veel van mijn klanten ook al goed heeft gewerkt.

Kan ik op jouw support rekenen?

Je bent van harte welkom in mijn nieuwe Facebook groep. Er zijn maar twee voorwaarden:

  1. Je bent een ambitieuze ondernemer, want daar is de groep voor bedoeld.

  2. Je wilt van je groep een win-win situatie maken. Een groep waar de leden als win kennis, inspiratie, tips, tricks, ervaringen en verhalen met elkaar delen. Waar jij uiteindelijk als win hebt dat die mensen ook nog eens een keer graag met je samenwerken. Waarbij ze niet kunnen wachten om iets van jou te kopen omdat ze zo’n fan van je zijn, omdat je de gun-factor hebt.

Want als je een business runt, dan heb je ook klanten nodig, toch?

Deze uitdaging ga ik vanaf morgen, op dinsdag 1 september, aan. Omdat morgen ook mijn nieuwe groep in de Online Community Academy start.

Dus wilde je altijd al een online groep beginnen, maar vind je dat net zo eng als ik? Schuif je het voor je uit?

Stap over die angst heen en schrijf je vandaag nog in voor de Online Community Academy. Dan doen we het samen.

Ik ga vanaf morgen in mijn Facebookgroep exact de stappen volgen die mijn leden uit de Online Community Academy ook volgen. Als klant kun je met me meedoen en je eigen community meteen een boost geven. Superleuk! Je hebt ten slotte ook toegang tot alle modules.

De planning wanneer ik wat oppak, maak ik in de Facebook groep bekend. Dus word hier meteen even lid van die GRATIS Facebook groep.

Ben je nog geen lid van de Online Community Academy en wil je dat vandaag ook nog niet worden? Geen probleem.

Iedere ambitieuze ondernemer is welkom om mee te kijken.

Maar let op! Er is nu nog helemaal niets te zien in die groep. Mega saai en ongezellig. Maar daar komt deze week dus verandering in :-).

Mijn doel? Laten zien hoe leuk en waardevol een online groep is. Practice what you preach. Walk the talk. Je kent het wel. Are you in?

Hoop tot snel!

Liefs,

Maartje – Jouw Digital Community Expert

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer