Waar vind ik de antwoorden op mijn vragen in Facebookgroep?

De antwoorden op de lidmaatschapsvragen van je Facebookgroep vinden, hoe doe je dat? Waar staan die precies? Het opstellen van lidmaatschapsvragen is een slimme manier om te ontdekken of leden wel in je ideale doelgroep passen en om nuttige informatie over hen te ontvangen. Sinds eind 2021 kan je de antwoorden per lid terugbekijken in de Facebookgroep zelf. In dit artikel deel ik een stappenplan met je hoe je de antwoorden kan herzien.

Bekijk hier soorten lidmaatschapsvragen die je kunt stellen in je Facebookgroep.

Stappenplan antwoorden lidmaatschapsvragen bekijken

Stap 1. Ga naar je Facebookgroep.

Stap 2. Ga naar ‘Members’.

Antwoorden op lidmaatschapsvragen

 

Stap 3. Ga naar leden die nieuw zijn in de groep.

Antwoorden op lidmaatschapsvragen kunnen pas worden ingezien sinds eind 2021. Om deze reden kan je alleen de antwoorden op de lidmaatschapsvragen inzien van leden die pas eind 2021 lid zijn geworden van je groep.

Lidmaatschapsvragen bekijken

 

Stap 4. Klik op het lid waarvan je de antwoorden wilt herzien.

Lidmaatschapsvragen antwoorden

 

Stap 5. Ga naar ‘Lidmaatschapsvragen’ en klik op ‘Antwoorden inzien’

Lidmaatschapsvragen antwoorden

 

Je kunt de antwoorden op de lidmaatschapsvragen per lid ook anders inzien. Je kunt namelijk ook leden opzoeken of het profiel bekijken wanneer een lid een bericht of opmerking plaatst in je groep.

Nadeel antwoorden op lidmaatschapsvragen herzien in Facebook

Het nadeel van deze manier is dat je de antwoorden alleen per persoon, dus per lid kan bekijken. Een (betaalde) optie is om GroupLeads hiervoor aan te schaffen. Deze fijne tool slaat onder andere de antwoorden op (ook al voordat deze optie in Facebook mogelijk was!) en deze antwoorden kun je via de tool exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Bekijk hier het artikel dat ik eerder schreef over GroupLeads, waarin je ook de andere voordelen van de tool kan lezen.

 

Wil je het maximale uit jouw Facebook groep, LinkedIn groep of andere online community halen? Dan is de Community Leaders Club écht iets voor jou. Het voordeel van deze groep is dat de krachten van meer dan 4.300 Nederlandse en Belgische community leaders worden gebundeld.

Voel je dus vrij om het te delen als je een toffe tool hebt gevonden, stel je vraag en beantwoord die van een ander. Door allemaal actief bij te dragen, profiteert iedereen daarvan. En het is leuk! Wordt vandaag nog gratis lid. Aanrader

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer