Hoe zorg je ervoor dat je leden vanaf moment één actief zijn in je groep?

Een goede manier om je leden vanaf het eerste moment uit te nodigen om actief deel te nemen in je groep, is door je nieuwe leden te taggen onder je welkomstbericht.

Om je leden welkom te heten in je Facebookgroep is het leuk om een welkomstbericht en/of welkomstvideo te maken. Hierin vertel je wie je bent en waar je groep voor staat. Bekijk hier mijn welkomstbericht in mijn gratis groep: de Community Leaders Club op Facebook.

De functie van mensen taggen onder welkomstbericht

Tip: nodig mensen in je welkomstbericht of welkomstvideo ook uit om zichzelf voor te stellen! Door nieuwe leden te taggen onder je welkomstbericht of welkomstvideo, stimuleer je ze extra om zichzelf voor te stellen. 

Hierdoor zijn ze meteen actief, vanaf het moment dat ze geaccepteerd zijn voor je groep. Daarnaast is het een uitnodiging om actief deel te nemen aan de groep. Je vraagt ze om een reactie te geven, zo weten de nieuwe leden dat het gewaardeerd wordt als je actief deelneemt aan de groep.

Tool om nieuwe leden automatisch te taggen onder welkomstbericht

Een goede tool voor het automatisch taggen van nieuwe leden onder je welkomstbericht is GroupLeads. Al eerder plaatste ik hier een blog over, omdat het ook een goede tool is voor het verzamelen van antwoorden op de lidmaatschapsvragen van je groep. Die slaat Facebook namelijk niet automatisch op. Meer voordelen over deze fijne tool vind je hier.

Ben je VA, Social Media Manager of Marketing Communicatie specialist en wil je meer klanten en leuker werk? Specialiseer je in de baan van de toekomst: Commerciële Community Manager. Lees hier meer over de opleiding hoe je voor je opdrachtgevers een succesvolle en actieve tribe creëert vol ideale klanten!

Lees ook

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

Haal meer uit je vakantie: ontspan én groei als ondernemer

En? Ben jij al heerlijk aan het genieten van jouw zonnige vakantie? Je koffer aan het inpakken? Echt eventjes tijd voor jezelf, vrienden, familie? Of blijf je in Nederland en ga je leuke dingen doen? Ik geloof dat je als ondernemer af een toe een rustweek nodig hebt,...

Lees meer