Je community laten groeien op Facebook

Wil je op Facebook een groter bereik, dan moet je adverteren. Dat is niet heel duur, met een paar honderd euro kom je al een heel eind. Wil je niet investeren, dan zijn er nog steeds een aantal tips om meer bereik te creëren. Heb je een Facebook-groep, dus een community op Facebook? Dan heeft Facebook een heleboel (gratis) tools om deze te laten groeien.

Inzicht in de data over je community

Zo heb je inzicht in de data over je community: welke trends kun je ontdekken? Je weet welke leden het meest actief zijn, die zou je als ambassadeurs kunnen vragen. Je hebt onderzoeksmogelijkheden zoals polls, die je in kunt zetten om nieuwswaarde te genereren. Daarnaast is het erg makkelijk om nieuwe leden toe te voegen. Leer van de data die Facebook je geeft en voeg leden toe uit je eigen netwerk die lijken op je huidige leden (lookalikes). Vraag in een persoonlijk bericht aan je ambassadeurs om dat ook te doen.

De kracht van herhaling

Maak ook gebruik van de kracht van de herhaling. In je communitystrategie heb je bepaald welke boodschap je uit wilt dragen. Doe dit ook regelmatig op Facebook. Niet alleen in je community, maar ook op je persoonlijke Facebook. Mensen willen connecten met mensen, en niet met commerciële uitingen van bedrijven. Je hebt vast weleens van banner-blindheid gehoord, toch? Reclame zien veel mensen niet eens meer, ze zijn gewend het te negeren.

Persoonlijke verhalen

Maar persoonlijke verhalen negeren mensen niet. Dus deel je boodschap regelmatig, in steeds een andere vorm. Ga ervan uit dat mensen je vorige berichten niet hebben gezien. Want zoals gezegd ziet slechts 2 tot 5% van de volgers je berichten. Met steeds een andere invalshoek kun je je verhaal vertellen en meer mensen naar je community trekken.

Maak berichten deelbaar

Ook hier belangrijk: maak berichten deelbaar. Faciliteer dat anderen over jouw community kunnen vertellen. Zet berichten op openbaar of mail je ambassadeurs een leuk tekstje, plaatje en de juiste link met de vraag of ze dit ook in hun eigen netwerk willen delen. Maak het niet commercieel, maar juist persoonlijk en authentiek.

Je community gratis laten groeien via social media

Eerder deelde ik een blog met 11 tips om je community gratis te laten groeien via social media in het algemeen. Dit artikel lees je hier.

Heb je een community op LinkedIn? Dan deel ik hier een aantal tips hoe je je community kan laten groeien op LinkedIn.

Lees ook

Uitnodiging voor m’n housewarming

Wat is het koud he?! Bij mij staat de kerstboom al (scroll even helemaal naar beneden om te zien hoe dat staat). Gewoon, omdat het kan. Omdat ik bijna jarig ben (op 8 december) en ik wil dat m'n huis dan extra gezellig is, als er bezoek komt. Ik vergelijk een online...

Lees meer